maanantai 1. lokakuuta 2012

Slow life jatkuu - Budapestissa
Hidas elämä jatkuu ja sen mannekiinina toimii tässä vieressä -  mallinukke Slow Design näyttelyssä. Tungoksessa sain kuvan hänestä vain sivusta.  Kiva asu nuken yllä ja jotenkin tutun oloinen!!


Hitaita tapahtumia on Budapestissa paljon lisää – (ja on jatkuvasti, nytkin kolmen viikon aikana) kaikkeen ei ehdi kun viettää tätä slow lifee

Joka viikonlopppu on ollut jonkinlainen maraton- tai muu juoksukilpailu, oli Palinka- ja Suklaafestivaalia, Szent Istvan basilikan edessä oli monenlaista soittoa ja orkestereita, muunmuassa 600 lasta esiintyi valtavassa huilukonsertissa. 
Tässäkin hyvä esimerkki ”slow lifesta”, yleensä kiireisen Andrássy útin olivat valloittaneet kävelijät ja polkupyörät pari viikkoa sitten – autottomana päivänä. Siellä sujuu pyöräily jo melko turvallisesti - valmiilla pyöräteillä.


Kuva on autottoman päivän näkymä Oopperatalon edessä. Nyt tällä viikonlopulla ei tarvinnut mennä edes esitykseen rakennukseen sisään – ooppera tuli ulos rakennuksensa eteen.

Corvinin olutfestivaali tuli kotinurkille – neljäksi päiväksi. Häiriötä ei ollut, ei rähinää eikä liikaa melua – oli elävää musiikkiä ja mukavaa yhdessäoloa. Ainakin paikalle kokoontunut väki näytti nauttivan hyvästä kesäsäästä – syyskuun viimeisinä päivinä.


Iltatunnelmaa aukiolla – Corvin sétány – se on Corvin tavaratalon takana siellä korttelin keskellä ja pois vilkkaan kadun ja ratikoiden ja autojen kolinan vierestä. Ja sisäänpääsymaksua ei ole – maksat vaan ostoksistasi - kymmeniä tai satoja eri olutmerkkejä, hyvää unkarilaista syötävää, käsitöitä,ym.

Päivällä oli lapsia ajateltu erikseen, oli monia pelejä, kasvomaalausta ja leikkejä, tämä oli perhetapahtuma.

2 kommenttia:

 1. Olen ihan varma, että vuoden päästä olen minäkin siellä ja entistä ja
  ehonpana...toivottavasti!
  Miten oiken viitii järjestää alvariinsa noita pippaloita....siks kait kun porukat niissä käy ja tykkää. Eihän siinä oikeastaan muuta tarvikkaan..heh....;D

  Se nuken asu oli vissiin vähän sun kotiasua muistuttavako....;D

  Haaa...meillä kurkistaa aurinko ja lämö +13...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näpsäkkäästi täällä toimivat kun jotain festarialuetta rakennetaan, sama on niitten purkamisen kanssa.
   Kävin muuten katselemassa sen näyttelyn kunnolla, oli tosi kivoja ja hyviä ideoita kierrätykseen ja hitaaseen elämään.
   No - varmasti ensi vuonna ole uusilla polvilla liikkeellä....

   Poista