keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Matka mökille lähestyy.

Siis matka mökille tarkoittaa kohdallani kahden tunnin matkaa lentokoneella Hesasta Budapestiin. Mökki sanan paikalla voisi olla "kakkos asunto" tai "Unkarin koti" tai "kaupunkiasunto" tai "piilopaikka" tai "lomakoti" - tuo nyt ei enää pidä paikkaansa koska lomalla ei olla eläkkeellä ollessa. Luulen niin tai se nyt on käsitykseni. Lähden sinne siis ensiviikolla ja takaisin koti Suomeen tulen kuukauden päästä.

Budapestia ja mökkini ympäristöä olen esitellyt blogissani jo aikaisemmin (ja Maijan monenmoista murua -blogissa, asiaa löytyy muuallakin taiteen lomassa). Nyt on sitten itse asunnon ja huoneitten vuoro. Asunto on siis ihan tavallinen ja suurimmaksi osaksi omatoimisesti rempattu. Mööpeleitä on saatu kämpän entiseltä omistajalta, osaa kannettu itse kaupasta kotiin, osan toi kaupan auto. Olisipa saatu kuvia siitä kun kannoimme Anteron kassa keittiön pöytää pitkin Jozsefvarosin katuja tai kun tungimme taitettavan vierassängyn kanssa ratikkaan.

Rappukäytävästä eteiseen, tämä näkyy.Yksi makuuhuone ja ranskalainen parveke.
Keittiöstä eteiseen, selän takan ikkuna.

Hämärä kuva olohuoneesta, näkyy vai ikkunanpuoleinen osa, kuva on jo vuodelta 2004, mutta suunnilleen samalta näyttää edelleen. Nämä kuvat ovat eri vuosilta, osa useita vuosia vanhoja ja osa tuoreita.

Näkymä keittiön ovalta Maijan makkarin suuntaan, WC ja kylppäri jäävät kuvan ulkopuolelle, oikealle. Kolmas makkari on edessä näkyvän seinän takana, huoneiden välissä on seinällinen kaappeja, ovet molempiin huoneisiin. Jääkaappipakastin ei sovi pieneen keittiöön, se on eteisaulassa (kuvan ulkopuolella vasemmalla, siis tämä apupöytä on jääkaapin edessä).

 Yhtä makuuhuoneista on pidetty työhuoneena, täällä kun tehdään taidetta ammatti- ja harrastusmielessä. Ompelukone surisee olkkarin pöydällä ja muita askareita siirrellään huoneesta toiseen, riippuen kulloisesta valon ja tilan tarpeesta, tai sitten tekijöiden määrästä.


"Józsefváros VI", akvatinta vuodelta 2003, tekijä on Antero Olin. Teoksen näkymä on olohuoneen Tonavan puoleisesta ikkunasta, niinkuin taiteilija sen näki. Unkarin taidegrafikoiden erinomaisen hyvin varustettu työhuone on lähellä, kävelymatkan päässä.


3 kommenttia:

 1. Eteisen naulakossa oli yks henkari väärään suuntaa...et tainnu huomata ku aloit kuvia ottaa!?

  VastaaPoista
 2. Mukavaa,kun raotit ovea teidan kakkoskotiinne.Kivannaköista teilla siella.
  Olipa pikkuysisko tarkka,kun huomasi,etta yksi hengari on toisinpain.Minun piti ihan palata tarkistamaan asia.
  İhanaa matkaa ja nauti olostasi.

  VastaaPoista
 3. Valitsin tämän kuvan missä näkyy maalaamani puupaneeliseinä hyvin (hengarissa oli kesäpusero, en huomannut tuota silmän häiriötä hih hih), tummunut puu pimensi eteistä. Katonrajassa on muuten hyvää säilytystilaa, ovelliset kaapit. Kiitos toivotuksista Sateenkaari.

  VastaaPoista