torstai 6. tammikuuta 2011

Luminen talvi Espoossa.


Kuvassa on joulukuun 19 päivän näkymä maakuuhuoneen ikkunassa. Lumikasa kasvoi vielä tuostakin, sitten se putosi pois. Keittiön ikkunan ulkopuolelle kertyi parikymmensenttinen kinos. Tänä talvena on lunta riittänyt etelässä enemmän kuin muualla Suomessa. Olemme saaneet nauttia oikeasta talvesta, sellaisesta mitä talvet lapsuuden Keski-Suomessa olivat.

Tässä joulukuun 19. iltapäivän hämärän tunnelmaa. Lunta on kertynyt tuosta lisää. Lumentulo ei ole ollut ongelma täällä asuville. Ehkä autojen puhdistus lumesta tai kaivelu kinoksista ei ole aamuisin mukavaa. En ole kuullut valituksia tällä alueella, missä on väljää ja tiet yleensä aurattuja jo aikaisin. Tilanne ei ole sama aina joka paikassa, esim. Helsingin keskusta. Meillä huoltöyhtiö auraa pihan aikaisin aamulla ja talon asukkaat osallistuvat lumitöihin siistimällä aurausjälkiä ja puhdistamalla pihan polut, portaat ja ovien edustat. Pakkaslumi on kevyttä käsitellä. Ja työtä on tehty jatkuvasti, päivittäin. Kunto nousee, kotona oleville on hauskaa tekemistä, naapureihin helpompi tutustua työn touhussa (Suomessa kun ei yleensä puhuta ihmisille jos ei ole asiaa, ei aina edes tervehditä!! Arvostetaan yksityisyyttä - tämä ei välttämättä ole tilanne meidän talossa tai oma mielipiteeni - voihan sitä puhua vaikka arvostaakin omaa ja muitten yksityisyyttä.). Viime talvesta otettiin oppia ja hankittiin lumilapioita, kolia ja luutia jokaiseen rappuun.1 kommentti:

  1. Upeita kuvia taas ja tilanteen selostus mitä parhain! Jossain vaiheessa viellä rupee multakin omia ottamia kuvia ilmestyy blogiini, en nyt lupaa milloin, kun toi oppiminen vie aikansa.....

    VastaaPoista