lauantai 15. tammikuuta 2011

Hiihtoelganssia vuodelta 1977.


Osattiin sitä ennenkin, kerrospukeutumista ja värien yhdistelyä. Huomaa hiihtäjänä esiintyvän mallin puna-musta-beige-terracotta eleganssi ja asua järjestävän ystävän valko-kelta-vihreä asuyhdistelmä. Kuvan tapahtuma on työpaikkani koulutus- ja ulkoilupäivä. Mallina on Pirkko, hmmm minä.

Asukokonaisuuteni on omaa tekoa (ja suunnittelua heh - heh). Lyhyt jakku on puuvillaa, toppakangasta, sen vuori mustaa vuorikangasta. Resorit itse kudotut, taskutkin jakussa on. Varmaan olen kiertoon laittanut, olisi  muuten käypää muotia tänäänkin.
Pulloveri, en halua sanoa villapusero kun se ei taínnut olla villaa. Materiaalin ostin kilohintaan epämääräisinä paloina, leikkasin oikeaan kokoon ja ompelin tavallisella onpelukoneella (ei ollut vielä saumuria silloin).
Samettihousut on ihan tavalliset liehulahkeiset, nekin omaa tekoa.
Päähä sidottu huivi mustaa pitsineuletta, omakutoinen pehmeästä langasta, kuten lapaset. Samasta langasta ja pitsimallista tein muuten pitkät sukat (taitaa olla kuva jossain...).
Hiihtosukat ja monojen nauhat ovat sävy-sävyyn, sukat omatekoiset.
Huomaa myös piilarit, ei siis näy silmälaseja.
Hiihtimet, sukset ja sauvat on vanhaa hyvää puumallia.


3 kommenttia:

 1. Jo on muuten tyttö ollu taitava käsistään sillon ja tänääkin, siis koko ikänsä! Ompeli, kuto, virkkas vaikka millaisesta materiaalista ja jälki oli siistiä, sekä aina onnistu hommissaan! Mä pääsin helpolla kun teki mullekin kamppeet. Vasta 25v rupesin itte ompelee,siis sillai kunnolla,oikein pitoa varten, mutta en ole ihan niin huolellinen kuin Pirkko on...Perinne jatkuu, Tiina tekee mitä vaan ja hänen tytär Katja valmistuu tänä vuona ja kumpikin tekevät erinomaista työtä kätösillään.Viides sukupolvi menossa tällä kädentaidot alalla! MUOTIBLOGI jatkukoon... ;D

  VastaaPoista
 2. Eihän Maija sunkaan vaatteiden teon alottamiseen tarvittu muuta kun sanoin, että "nyt saat ite alkaa tekee vaattees", melkein sama tietsikan kaa, että "tossa on, ala blogata" + muutama ohje. Asennetta vaan.

  VastaaPoista
 3. Kerrospukeutumista todella harrastettiin tuohon aikaan,kun alkaa muistelemaan.Nyt sita samaa harrastan taalla Turkissa iltasella,kun tulee kylma.
  İhanat kuvat,ja hyvin sailyneet.

  VastaaPoista