perjantai 13. tammikuuta 2012

Pyhät ohi - vuoden 2012 arki alkoi.


Vuodenvaihteen koristelut on poistettu, myös Budapestin Corvinin ympäristöstä. Loppiaisen aikoihin riisutut ja ulos kannetut joulukuuset on riisuttu ja viety pois. Roska-autot ne vei, vähän kerrallaan, sen verran mitä kulloinkin kyytiin mahtui. Kauppojen alennusmyyntien prosentit on vaihdettu uusiin lukemiin, nyt ollaan alessa - 70 %. Siis vaan niissä tuotteissa missä yleensä ALE jyllää. Melkein kaikki muut hinnat ja maksut ovat nousseet tai nousevat pian.

Ihmisten arjessa tuntuu tietysti arvonlisäveron ja ruuan hinnan nousu eniten. Omaa ruokakaupan laskua vertaillessa nousua olisi noin 7 %. Eihän se vielä Suomen hinnoille pärjää, tänään vielä sämpylä maksoin lähikaupassa 5 centtiä/kpl. Työn loppuminen on kuitenkin se pahin asia, ja ulkomaan valuutassa otettujen lainojen takaisinmaksu (muistuu taas mieleen se Suomen 1990 -luvun lama).


Kuvassa näkyvä Corvin ostarin aukio on jälleen arkisessa asussaan, ei valoja puissa, tähdet ja kuuset pois. Lunta ei hiutalettakaan ja lämmintä kuvausaikaan +10 C astetta. Vähän outo tuo sää on ja lumitilanne, kun lunta on tullut rutkasti ympärillä olevissa maissa, Unkarissakin vuorilla.

 

Viime talvena tammikuussa 2011, oli lunta vähän. Yllä kuvassa on näkymä Linnavuorelta, Kalastajlinnakkeen ikkuna-aukosta Tonavan yli Parlamenttitaloon päin. Ilma oli sumuinen ja viileä, lämpötila jossain nollan paikkeilla, muistaakseni tuokin lumi suli pian.


 Kireän talouden vaikutukset huomaa jo muuallakin kuin väärin parkkeerattujen autojen rankaisemisessa (kuskihan se on jota rangaistaan, auto yleensä menee minne viedään, vaikka keskelle risteystä!!!). Kuvassa yllä holtittomasti jätetyn auton renkaaseen ollaan asettamassa pyörälukkoa, ostarin lastausalueen sisäänajon alueella. Nyt pyörälukko ilmestyy joutuisaan, valvojat ovat jatkuvasti liikkeellä.
Julkisen liikenteen pinnarien ja häiriköiden sakot näyttävät nousseen kaksinkertaiseksi ja tarkastajia on liikkeellä jatkuvasti, arkisin ja juhlapäivinä.


Vaihteeksi toisen ostarin (taitaa olla Budapestin suurin) - WestEnd City Centerin arkiaamua, matroaseman tason sisäänkäynnillä, Nyugatin - Läntisen rautatieaseman vieressä.


3 kommenttia:

 1. Täällä Suomen lehet ovat kovasti panneet asiaa Unkarista esille! Parempia aikojahan sitä sinnekin toivois, nk. kaikialle! Toivottavasti ei ala mitään isompia kahakoita.
  Onkohan mummot jo alkaneet kerätä aineksia "molotovin coctailiin", koita nyt ite olla sotkeutunatta niihin asioihin, jatka vain ikkunoista kurkistelua ja anna kutimien heilua..;)

  VastaaPoista
 2. Toivotaan hartaasti, että Unkarissakin koittavat paremmat ajat; uskon, että siellä on taloudellisesti tiukkaa.;/

  Kaikkea hyvää, Pikoliini, sinulle sinne Budapestiin.<3

  VastaaPoista
 3. Maikku ja Aili-mummo:
  Rauhallista on ja mielenilmaisutkin rauhanomaisia, ei ole mellakoitu. Nyt on muutenkin se rauhallisin aika pyhien jälkeen.

  VastaaPoista