sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Tyylikästä Budapestia tammikuussa 2012.Tammikuun 13 päivä ja perjantai, Parlamentin ympäristö oli kaunis ja rauhallinen, lauantaina oli rauhallinen mielenosoitus tässä Kossuth térin alueella. Kuvan näkymä Unkarin Parlamenttitaloon pensaiden takaa. Pensas näyttää hyvinvoivalta Tyrniltä, mikä lie nimeltään.


Parlamentin edustalla kukkivat upeat orvokkien muodostamat kuviot. Kuvassa vasemmalla näkyy Kansatieteellinen museo, Néprajzi Múzeum, entinen Oikeuspalatsi ja mielenkiintoinen paikka vierailla. Oikealla on yksi Maatalousministeriön rakennuksista ja orvokkipenkin takan näyttävä ratsastajapatsa.


ALEXANDRA kirjakaupan kahvila, BookCafe – Párizsi áruház (vanhan Parisi nimisen tavaratalon paikalla), on ositteessa Andrássy út 39. Kadulta mennään suoraan kirjakauppaan (missä on myös laadukas viinikauppa), lattian poikki liukuportailla ylös ja muutama rappu vielä ylös ja kahvila on siinä. Kahvikuppi, useita laatuja maksaa noin 1,5 € - 3 €, viinit noin 1,5 € /dl ylöspäin.

5 kommenttia:

 1. Harvassa kaupungissa on niin upeaa parlamenttitaloa kuin Budapestissa. Varmasti päätökset punnitaan ja virkailijat virkailevat virkeinä toteuttamassa parlamentaarikkojen tahtoa.

  Uskomatonta, että kukat kukkii siellä tammikuun puolessa välissä! Mutta mikä ettei.

  VastaaPoista
 2. Budapest on hieno ja tyylikäs kaupunki.<3

  Tuo parlamenttitalo , jota en sisältä nähnyt, on verrattoman upea (ainakin ulkoapäin).O_O

  VastaaPoista
 3. On muuten minunkin paljon huokeempi kulkea Budapestissa kun luen näitä juttuja ja kattelen kuvia, ei satu polviin! Kannatan että tämä sarja jatkuu!

  Tosihan se on, että en ihan huvikseen siellä kävele kilometrien matkoja, koska se ei vaan enää onnistu noitten nivelien kanssa! Onneksi siellä on noi yleiset kulkuvehkeet mulle ilmaisia, niin niillä päästelen hurukyytiäni. Mummopenkkejä on ylt`ympäriinsä ja niissä ei tarvi kun hetki huilahtaa niin siti sitten seuraavaa, matka jatkuu ja sekin on ihan mukavaa....;)

  VastaaPoista
 4. Hyvä kuva parlamentista, koska yleensä se taltioidaan Tonavan toiselta laidalta!
  Tämä talohan on lähes Lontoossa olevan uusgoottilaisen parlamentin kaksoiskappale, kumpikin viellä edustaa upeasti tunnettujen jokien rannoilla. Upeita turistikohteita, en ole muuten koskaan siellä sisällä käynyt. Mahdollisuus on kyllä ollut, viimeeksi kun olin siinä vieressä komeassa talossa Suomalais-Ugrilaisten kielten seminaarissa! Osa jengiä sinne meni ja minä en, koska tiesin ne rappuset....siis oma vika..;/

  VastaaPoista
 5. Anja: Ei taida hieno parlamenttitalo vaikuttaa päätöstentekoon, on tän maan asiat sen verran poskellaan, ja riitaasta porukkaa. Korruptio jyllää, sen kun saisvat kitkettyä.... no...

  Aili-mummo: on se talo hieno sisältäkin, vaikka kierroksella näytetään vaan muutama paikka ja joitakin aarteita.... varmaankin suurin osa taloa on tavallisia työhuoneita

  Maikku: rappusia siellä piisas ... sen mihen laskettiin.

  VastaaPoista