keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kivat lastenvaunut - 103 vuotta sitten USA:ssa.


Vanhassa perhealbumissamme on myös postikortteja. Yläkuvassa olevan kortin on isoäitini Alexandra lähettänyt sisarelleen Hannalle New Yorkin Brooklyniin vuonna 1909. Korttinsa on isoäiti kirjoittanut ruotsiksi, se kun oli hänen äidinkielensä. Tämän valokuvan kuvaaja ei ole tiedossa, niinkuin ei ole muidenkaan vanhojen kuviemme. Voin vain arvailla, ehkä kuvaaja olisi isoisä Robert, ainakin kuvan pikkupojasta tuli valokuvaaja (harrastaja - puoli ammattilainen). 

Pieni poika kuvassa on isäni Einari Edvin neljän kuukauden ikäisenä. Ylihuomenna, maaliskuun 4. hän täyttäisi 103 vuotta. Hän syntyi USAssa Illinnoisten Waukeganissa.

Yläkuvan kauniit lastenvaunut näyttävät olevan rottinkia, sivussa on kätevä säilytyslokero (tai mikä se sitten onkaan) ja näyttää siltä kuin istuinosaa voisi pidentää. Tuommoisia kärryjä en muista koskaan nähneeni, edes kuvissa. Alakuvassa on sama pieni poika, Edvin, nyt vähän vanhempana. Tässäkin on mukavan näköiset kevyet kärryt. Kuvauspaikka saattaa olla vielä Illinnoisissa tai sitten jo New York.
3 kommenttia:

  1. Vähän kyllä herkältä tuntu kattoa noita kuvia, melko vanhoja ovat kuvat! Hyvä kun panet noita asioita esille, meille ja muille.....:)

    VastaaPoista
  2. Tällaisissa lastenvaunuissa olisi ollut ihana köllötellä! Tuskin näitä enää löytyy Amerikassakaan! Hienot on vaunut ja söpö vauva! Ja tuossa alemmassa kuvassa olevat rattaat on ihanat.

    VastaaPoista
  3. Maikku ja anja: Kiva kun kommentoitte. On hyvä kun kotona on tällaisia valokuva aarteita. Nämä juuri innostivat minut sukututkimuksen pariin, ja se harrastus taitaa jatkua niin pitkään kun jotain toimintaa päässä ja jäsenissä riittää.

    VastaaPoista