torstai 24. helmikuuta 2011

Blogitunnustus.Näyttelyn ripustus alussa 2009, Casa Matei Gallery, Cluj-Napoca, Romania

I   Milloin aloitit blogisi?

Tämän blogin aloitin syyskuussa 2010.
( Kuva-Taide-Elämää  blogin aloitin jo 10.12.2008, mutta se on ihan toinen juttu)

II   Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?

Käsittelen elämääni liittyviä asioita siellä sun täällä, ennen ja nyt, siis kaikkea mitä mieleen juolahtaa tai  muuten vaan tuntuu mukavalta kertoa tai näyttää kuvina. Mahdottoman vaikea sanoa mitä blogini käsittelee, kun en tiedä vielä.

Blogin aluksi kirjoitin Budapestissa asumisesta, aihe jatkuu niin kauan kuin se "kesämökki Unkarissa" on meillä olemassa. Harrastan sukututkimusta (mikä jo on näkynyt blogissani), kaikenlaisia käsitöitä, kotitarve "art managerointia", matkustamista ja tykkään muistella "vanhoja asioita". Työkseni olen ollut yleensä karttojen kanssa tekemisessä, tavalla tai toisella. Aluksi olin kartoittaja, sitten piirtäjä/suunnittelija ym, sitten paperikonservaattori, konservoinnin kouluttaja, arkistotarkataja, maanmittausmuseon hoitaja (oman toimen ohella). Välillä olin muotiliikkeen "manageri" ja kaikkea siihen liittyvää. Töissä olin Suomessa, Saksassa ja USAssa ja nyt eläkkeellä. Boligini mahdollisia aiheita olen kerännyt melkein 67 vuotta, plus sitten sukuuni liittyvät vanhat jutut.

III   Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

Nämä on mun elämän juttuja, kokemuksia ja vanhat kuvat on meidän perhealbumeista.

IV  Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

En oikein uskonut, että voisin pitää blogia. En tuntenut tätä maailmaa, enkä osannut kirjoittaa muuta kuin ohjeita ja raportteja. Tuon toisen blogini (Kuva-Taide-Elämää) piti olla oikeastaan taiteilijan nettisivu. Jossain vaiheessa tajusin, että senkin voisi korvata blogilla. Sitten halusin "jotain omaa" ja kun huomasin miten mukavia Maijojen blogit ovat, päätin yrittää. Maijat = "Maijan monenmoista murua" ja "Sateenkaari".

V   Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Haluan kehittää sitä. Siis miten tai minkälaiseksi - sitä en vielä tiedä, enkä edes vielä osaa.


Kiitän Maikkua vielä Bogitunnustuksen antamisesta. Sillä hän innosti minua ajattelemaan blogini sisältöä ja tarkoitusta. Toistaiseksi en jatka tunnusten jakoa, olen vielä niin uusi blokkeri lukijana ja kirjoittajana.

7 kommenttia:

 1. Täyttä asiaa, hyvä! Mutta yks huono, en ole muuten ikinäin lukennu noin pikkaraista tekstiä, mitä edellä luin......;) Tiedän, et kait jotain nappia painamalla sai suuremmaksi, mutta en vaivautut siihen asiaan, vaan jatkoin siristämistäni......;D

  VastaaPoista
 2. Tarvii korjata tekstiä ja sisältöä. Yön yli nukuttua se on yhtä tyhmä, ko eilen, kait aattelin pienen kirjoituksen korjaantuvan itekseen! Tuosta näet miten vaikeeta kirjoittaminen mulle on.

  VastaaPoista
 3. Uusia kuvia, jos yställisesti pyytäisin ni voisitko pikkutekstin kirjoittaa, että mitä ne esittää!?? Sen mankelin luultavasti tiedän, mutta komeat kiiltävät putket vois olla jostain panimosta, kun tässä ajattelin omin silmin...:)

  VastaaPoista
 4. KIITOS !!!! Aika lähelle osasin arvata mitä noilla kuvien vehkeillä tehdään, mutta selvennys oli paikallaan.
  ps.Harvoin tulee kohdalle tämmöstä grafiikan työtä jossa on koho juttuja, hyvä kuvassa ja "elävänä" tosi upea. Ei ole muuten niitä kaikista helpompia tekotapoja, ja jos viellä onnistuukin, siinä, kuten Antero Olin!

  VastaaPoista
 5. Aattelin laittaa noita vanhoja koneita lisää, esim. mun vanha tiskikone ois hyvä.

  VastaaPoista
 6. Ai, tarkotitko sitä lähes 67v.konetta joka polttoainetta on hyvä ruoka, jokan ääni on melko kova, mutta hyvin käy ja jonka jälki on erittäin siistiä vaikka vähän ajan kaa tuntuu nykyjään kulkevan...hih..!?? No kyllä siintä voi kuvan esille laittaa!Yhen hyvän kuvan muista kun tulee keittiön komerosta, polttoainesta haukkaamassa, 60-luvulla otettu!

  VastaaPoista
 7. Tää on oikee tiskuri työssään, on koristettu omatekosella essulla ja äitin tekemillä puserolla ja hameella. Vahinko ettei ollut vielä värifilmiä, olis niin kauniit värit ja muodikkaan metallihohtoa nuo hellanluukut ja pesupaljut!!!

  VastaaPoista