lauantai 12. helmikuuta 2011

Mitä siellä mökillä nyt oli.....

Mökillä - talvisessa ja keväisessä Budapestissa oli tänäkin vuonna paljon puuhaan. Tärkein syy sinne menoon nyt oli taidenäyttelyyn osallistuminen. Samalla tietysti tuli tehtyä ja katseltua muutakin.

Kuvassa lastataan suomalaistaiteilijoiden teoksia ystävän autoon. Anteron työt olivat valmiiksi kehystettyjä, Hannun työt kehystettiin sitten galleriassa ja minä katselin ikkunassa kun muut tekivät työtä. Kuulostaa kivalta työnjaolta. Mutta eihän se ihan niin selvää ole, sen tietää jokainen joka on ollut tekemisissä taidennäyttelyn valmistelussa - missätahanssa roolissa. Tässä hommassa valmistauduttiin näyttelyyn Hat mester - Kuusi mestaria - Sase maestri näyttelyyn Galéria IX:ssä Budapestin Ráday u. 47.

Tässä kuvassa hieman avajaistunnelmaa, suomenkielen harrastajia ja yksi suomalainenkin. Nämä, ja monet muutkin, kokoontuvat meille kieliharrastuksensa pariin, sen aiemmin kertomani kämpänvaihdon merkeissä.


Mangalica -sika on Unkarin vanha alkuperäinen ja terveellinen laji.
 Näitä ihania isoja possuja oli viikolopun sikajuhlassa Kaupunginpuistossa (se siellä Sankartenaukion takana oleva suuri puisto). Oikeastaan olisin halunut nähdä pikkupossuja, mutta karsinassa oli näitten possujen värivalikoimaa, valkoisia, mustia ja näitä kuvan punaruskeita. Tämä sikajuhla oli perhetapahtuma, missä Budapestiläiset nauttivat kauniista sääsä, hyvästä ruuasta ja musiikista.

Näkymä Kaupunginpuistossa Vajdahunyadin linnan suuntaan.

Matiaskirkon torneihin nostettavat kirkonkellot vielä jonossa odottelemassa. Myöhemmin näin televisiossa miten kellot päätyivät oikeille paikoilleen. Varmasti kuuntelen kellojen ääntä toisella tavalla, varmasti tarkemmin, kun pääsin koskettelmaan itse kelloja.

6 kommenttia:

 1. Kiitos Budabestin kierroksesta.
  Lomasi oli varmaankin taas antoisa.
  İhana tuo kuva,missa on linna.
  Sielta sait palata Suomen pakkaseen.

  VastaaPoista
 2. Sateenkaari:... paljon oli tekemistä ja uuttakin taas näin, niistä joskus lisää. Säätila vaihteli Unkarissa nyt -5 ja +15 asteen välillä, talvi siis sielläkin. Äkkiä tähän Suomen pakkaseen taas tottuu.
  Kokeilin ihania ruokareseptejäsi ja hyviksi totesin, jäävät varmasti vakituiseen käyttöön. KIITOS.

  VastaaPoista
 3. Voi tämä ihana Budabest! Olen siellä päässyt kolmesti käymään ja aina yhtä ihastunut. Sankarten aukiolla viime keväänä mieskuoromme kajautti Suomen laulun ja pääsimme piipahtamaan myös lähetystön vieraina. Sissin linna on vielä katsastamatta, isolla kirpparilla sentään kävimme vuosia sitten, mukaan tarttui ikivanhan keltainen kermanekka!!

  VastaaPoista
 4. anja: On se hieno kaupunki. Kerran satuimme paikalle kun kuoro Suomesta esitti tuota samaa laulua, muistaakseni Vörösmarty aukiolla. Eräs paikallinen kanssakuulija halusi kertoa meille osaavansa laulun sanat ulkoa suomeksi, koska ne aikanaan koulussa oli opeteltu.

  VastaaPoista
 5. PIKOLINI on sika, tai viellä enenmän porsas-ihminen, olen nähnyt ja kuullut kun hää lässyttää niille kuin muillekin pikkuisille...hih-hii ;)Tämä siis positiivinen toteamus :)

  VastaaPoista
 6. Maikku: no kyllä mä huumoria ymmärrän vaikka vähän tosikko ja jäykkis oonkin. Niin oikein - possut, lampaat ja aasit on mun lempparia.

  VastaaPoista