lauantai 26. maaliskuuta 2011

Aarrearkkuni käsilaukku.

Tyylikäs nahkainen käsilaukku kuului äidilleni, nyt se on minulla aarteitteni ja muistojeni joukossa. Laukku on säilynyt hyvin, vaikka sitä käytettiin paljon, niin äiti kuin me pikkutytötkin leikessämme. Ei äitillä aikoinaan kovin montaa käsilaukkua ollut, eikä tämä laukku jouten kaapissa käyttämättömänä maannut. En tiedä laukun ikää enkä sitä mistä hän sen aikoinaan sai, ehkä se oli oma ostos, isän lahja tai Ameriikan paketissa tullut - niinkuin olemme sisareni kanssa arveleet. Laukussa ei ole minkäänlaista tekijän leimaa tai merkkiä.

Viimeksi muistan äitin säilyttäneen tässä laukussa omia muistojaan. Niistä on vielä jäljellä vanhoja äitin ja isän henkkareita ja passeja, jäsenkortteja, lippuja, sota-ajan dokumentteja, myös yläkuvassa näkyvä pikku lehtiö sekä kaunis käsin kirjailtu onnittelukortti. Käytössä hänellä oli jo uudet veskat.

Aika vanha tuo laukku jo on, varmasti yli 70 vuotias. Mistäkö sen sitten tiedän kun muuta en tunnu tietävän! No, laukku näkyy äitini kädessä ainakin yhdessä valokuvassa, mikä on otettu vuonna 1941. Laukun muoto on helppo tunnistaa, Pääsiäisenä Jyväskylässä otetussa valokuvassa.

Pääsiäisenä, huhtikuussa 1941 Jyväskylässä Harjun portailla.


3 kommenttia:

  1. Nyt tämä laukku on ihan muodikas! Ja ennen tehtiin kestämään eikä kertakäyttöisiksi. Kiva muisto sinulla, voisit hyvin heilutella sitä käsivarrellasi kaupungin kaduilla.

    VastaaPoista
  2. Kun olin töissä Hotellin vast.otto.virk.niin yks vaki-asiakas sano kerran tiskillä kaikkien ihmisten läsnäollessa, että Jkl-ssä ei ole kuin kaksi nähtävyyttä minkä takia kannattaa täällä käydä, HARJUN PORTAAT ja MAIJA...meillä virkailijoilla oli nimilaput rinnuksissa....ai, että nämä muistelot on kivoja....kiitos...;)

    VastaaPoista
  3. Juttellin 92v.tätimme kanssa, niin sano, että olivat menneet naimisiin 1941!Meillä on aina hyviä juttuhetkiä, koska muistaa myös nykyhetken tapahtumat ja puhe on luistavaa. Asuu yksin omakotitaloaan, odotteli Antin tuloa, lapset ja heidän lapset, sekä ystävät käyvät säänöllisesti, vaikka asuvat matkojen päässä!;D

    VastaaPoista