lauantai 28. heinäkuuta 2012

Lautanen halkes..... noin vaan....


Mitä ihmettä siinä sattui kun lautanen halkesi syödessä...... ihan yllättäen.

Söin pientä lounaspalaa ja katselin Lontoon olympialaisten ekapäivän ohjelmaa - uintia tai judoo, unohdin jo kumpaa. Sohvalla istuin lautanen sylissä, ja lautasella lämmintä vihannesta ja kalapihviä (valmiina ostin savukalasta tehtyä einestä - tänään). Haarukalla tökkäsin vihanneskasaa ja lautanen poksahti poikki. Ruokailu loppui siihin. Onneksi kalapihvi oli tuolla ehjällä osalla lautasta, sen uskalsin syödä, loput vein roskiin heti.

 Vähän myöhemmin halusin tutkiskella lautasta ja sen halkeamaa.... oli se niin outo juttu. Pesin lautasen palat ja ihmettelin tuota siistiä aaltoilevaa halkeamaa - ei siinä näkynyt minkäänlaisia säröjä eikä koloja, vain tuo kaunis ja selkeä aaltoviiva

Lasilautanen on leipälautasen kokoinen, halkaisialtaan noin 22 cm ja kotimaista valmistetta. Viimeviikolla otin arkikäyttöön nuo kauniit lasilautaset, ajattelin etteivät ne ketään ilahduta kaapissa ollessaan. Hävitin samalla muutaman vanhan kolhiintuneen ja kuluneen astian. Ehjinä vein roskiin.

Kuulostaa kai pahalta kun hävittää vanhat ja kuluneet, astioitahan ne vaan ovat. Mutta kun ne ei mene koskaan kokonaan rikki, ei niistä muuten pääse eroon. Rumiakin olivat, eikä niitä kukaan missään kirppareilla osta tai edes ilmaiseksi huoli (kysellyt olen).

Noilla kuvan punaisilla paprikoilla ei ole mitään tekemistä lautasen halkeamisen kanssa, ovat rekvisiittaa ja koristavat kuvaa. Tai mistä minä tiedän. Jos se lautanen halus halkeamisellaan näyttää / hahmottaa minulle lautasmallia - siis sitä, että ruokaa lautasella olis oltava kolmannes vähemmän. Ajatus tuntuu oikealta, mutta myöhässä se näyttäminen on - kun olen jo vähentänyt syömistä ainakin sen kolmanneksen verran. Näyttöä siitäkin jo on, paino tippuu jo tasaisen hitaasti.
Saattoihan se halkeaminen olla lautasen mielenilmaus syrjinnästäkin -  vuostolkulla joutui piilossa olemaan - tiiä häntä.

5 kommenttia:

 1. Noiden kalliiden lasilautasten kanssa pitää olla varovainen, ei saa laittaa ainakaan mikroon. Sen sijaan halvat tusinalasilautaset kestävät melkein mitä tahansa. Jos onnistuu särkemään, menee sadoiksi sirpaleiksi, mutta yleensä ei säry. Veikkaan että lämpö halkaisi tuon latasesi, ja teki tuon taiteellisen aaltoviivan.

  Onhan se mahdollisuus, että viet palaset siihen liikkeeseen, josta lautaset on ostettu, ja puhut myyjälle. Ei kai niiltä ole tarkoitus tarjota vain pelkkää kylmää ruokaa?

  Mukavaa lauantai-iltaa sinulle, Pikoliini.<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili - surku se on tuota lautasta.
   En millään muista mistä ostin nuo lautaset vai sainkohan ne. Kaapissa käyttmättöminä ovat olleet kauan. Pannussa kuumensin kalapihvin ja vihannekset - oliskohan ne olleet liian kuumat... vissiin.

   Muinoin meillä kotona yksissä viinilaseissa oli jotain "jännitteitä", mikä lohkaisi muutamasta lasista noin 1,5 cm levyisen renkaan - siitä lasin suusta ihan kuin veitsellä olisi leikattu. Asioita tuntevat kertoivat sen olevan mahdollista. Lautasissa ei kait ole semmosia jännitteitä...

   Hyvää viikonloppua Aili-mummo.

   Poista
  2. Taikuutta, noituutta, ukkosta ilmassa!
   Siintähän se lautanen itteensä otti kun et laita siihen ruokoo tarpeeksi, näytti oikein....:)

   Mullakin on ollut jo jonkin aikaa lasilautaset taas käytössä. Hyvät ja halvat sekä kestävät, kestää kaikkea mahollista. Muistelin, että niitä aikoinaan mainostettiin Ransakaisina jokapaikan kestävän käytön keittiössä ja olohuoneessakin....;D
   Juomalasiakin niissä oli, vaan ei mulla. Arabiat laiton huilimaan, ovat painavia ja kuumeneat liikaa mikrossa, mutta kestäviä ovat olleet, vähän liikaakin.....;)

   Poista
  3. Onhan mulla niitä kestäviä lasisia juomalaseja jokapäiväisessä käytössä, ei mee rikki millään. Sitäpaitsi ei astiat mene rikki mun huushollissa - paitsi kun sillointällöin tahallani rikon.... muuten en saa hommata uusia - siis en anna itselleni lupaa uusiin astioihin kun entisetkin vielä.

   Poista
 2. Every weekend i used to pay a quick visit this web page, for the reason that i want enjoyment,
  for the reason that this this web site conations in fact good funny data
  too.

  Feel free to visit my blog; next

  VastaaPoista