maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kun Googlasin omaa nimeä....

Latasin omakuvan internetistä..... komea on.
En yllättynyt oman nimeni googlaamisen tuloksista - samankaltaista tietoa tuli kuin ennenkin - pääasiassa  tietoja vieraista ihmisistä. Aikoinaan - kun vielä totuttelin internettiin ja sen hakukoneisiin, tein hakuja huvin vuoksi, sitten kyllästyin leikkimiseen. Nyt kokeilun tulos oli ihan hyvä ja mielenkiintoinen, en huomannut mitään huonoa enkä pahaa, päivastoin. Mutta, jos joku haluaa pelkän nimen perusteella luoda kuvan henkilöstä - niin  hyvin pieleen voi mennä.


Oma naama - vieraassa mallissa.
Mitä tuli mieleen:
*Sivukaupalla sain selata hakutulosta ennenkuin huomasin oikean itseni.
*Oma Facebook ja Twitter löytyivät.
* Ammatit ja harrastukset voivat helposti erehdyttää, samannimisillä voi olla samantyyppisiä ajankuluja.
*Työpaikkakin voi johtaa väärään henkilöön.
*Mielelläni olisin vanha höyrylaiva - mutta kun en ole.
*Mikään urheilulaji ei kuulu harrastuksiini.
*Vieläkin harmittaa "se yksi artikkeli" (hyvä aihe - sisältö ontuu, ajatus- ja tietovirheitä.... hmm ... miksiköhän yleensä kirjoitettu...).
*Henkilön ikää on vaikea arvioida, asiayhteyskin voi erehdyttää.

Nyt puhutaan identiteettivarkauksista ja muista ajattelemattomista omista tai kavereiden paljastuksista ja  kiusaamisesta. Monilla jutuilla on voitu haitata töiden saantia, uralla etenemistä tai ihmisten mielenrauhaa. Syystä tai syyttä osa ihmisistä ei halua osallistua mihinkään omalla nimellään tai kasvoillaan. Tietokone ja muut värkit on hankittu - mutta käyttöä ei ole (... joku voi huomata ja nähdä...). Kannatan avoimuutta.

Kokemuksesta voin kertoa, että kyllä ennenkin - siis ennen tietokoneita ja internettiä - erehdyttiin ihmisistä pelkän nimenkin perusteella. Eikä ulkonäöstäkään tunnistaminen aina ole varmaa, kun meistä monilla on kaksoisolentoja siellä täällä. Jos nimi, ulkonäkö, muu olemus ja puheäänikin sattuvat kohdalleen - voisi jo olla varma henkilön oikeasta identiteetistä. Osoitteet vaihtuvat ja syntymäajoissakin voi erehtyä.

Tuore omakuva
- olen tuo vasemmanpuoleinen.

*Olen tullut puhutelluksi jonain toisena henkilönä, joskus kysytään ensin olenko se ja se..... Samaa on sattunut toisinkin päin, haitanneeko tuo ketään.
*Vuosia sitten olin veljeni kanssa kahvilassa vanhassa kotikaupungissamme, keskellä päivää. Veljeäni puhuteltiin toisena henkilönä, samalla kun minä sain uteliaita katseita (kävivät oikein keskustelun, luulin miesten tuntevan toisensa...). Hämmästyksestä emme kyselleet lisää, mutta arvelimme jonkun saavan moitteita "vieraissa käymisestä ja keskellä päivää".
*Aikoinaan joku sai viisumin minuna (....varsinainen sotku siitä silloin tuli, kuulin sen vasta kun ihmettelin toimintatapoja....).
*Outoja puhelinsoittoja on tullut öin ja päivin (.. nimeni ja numeroni liitetty minulle vieraisiin tai vääriin yhteyksiin, loppuivat jo vuosia sitten).
*Henkilötunnukseni oli liitetty vieraaseen ihmiseen (tuli esille kun tarvitsin palvelua....).OIKEAA TIETO:
Kuvat alla on Google earthin katukuvista kopioituja ja tähän siirrettyjä
 - luvallista varmaankin kun toimenpide onnistui ja kuvissakin näkyy lähde.

Alla olevassa rakennuksessa oli työhuoneeni 25 vuoden ajan, kunnes jäin eläkkeelle. Huone ja muut työtilat sijaitsivat milloin missäkin päin rakennusta, riippuen tehtävistä mitä milloinkin hoidin ja mihin yksikköön toimi / virka oli sijoitettu.

Keskimmäisen kuvan oppilaitoksessa valmistuin kartoittajaksi vuonna 1965, olen kartoittaja nro 56 (muistan kun on niin helposti muistettavat numerot). Olen kartoittaja joka kartoittaa maata - tekee karttoja ym, en siis se tyyppi joka kartoittaa mielipiteitä ja muita asioita.Pasilan virastokeskus Helsingissä.

Keski-Suomen keskusammattikoulu ennen - nyt, en tiedä.

ICROM - konservoinnin koulutus ja tutkimuskeskus Roomassa.
Täällä ICROMissa Roomassa - vihdoinkin tajusin mitä konservointi / restaurointi on, mitä se tarkoittaa, syksyllä 1985. Suomessa silloin saatavan koulutuksen ja työharjoittelun olin jo läpikäynyt. Työpaikkani odotti panostani .


4 kommenttia:

 1. Hyvin gooletit, ekakuva heti nappiin, sopusuhtainen,ja nimikin eroituu selvästi.
  Selvennys uusimpaan kuva oli myöskin tarpeelinen, joku olisi voinut todeta muuten, että ompas noi Nurmisen tytöt samannäköisiä edeleenkin....;D

  Tunnen paljon ihmisiä jotka pakenevat omaa itseään, kirjoittavat ja kommentoivat nimimerkin takaa. Pitävät, jostain syystä tarkkaa huolta ettei vain kukaan tunnistaisi...mitä lie tahtovat salata, tunnistamisen pelon kanssa on sitten vain elettävä!?

  Olen aina tehnyt työtäni avoimesti ja tunnistettavasti, ei vain ole aihetta miksi salaisin oman minäni - minähän näyn ja kuulun edeleenkin....;D
  Mielenkiintoisen ja asiaa täynnä oli tämä googletus kirjoitus kuvineen. Taisit sysäyksen saada männä viikon tv-n asia ohjelmasta...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimuus on edellytys esim. taiteilijalle, varsinkin jos ja kun silläkin työllä on elettävä. Kun tähän lähiympäristöön on siunaantunut taiteilijoita, on pieni julkisuus tullut tutuksi. Eikä tässä mitään piiloteltavaa tai salaista ole.
   Nuorena ajattelin, että kun itse kerron asiani avoimesti ja mitään salaamatta (ihan kaikkeahan ei kannata kertoilla), ei tarvii miettiä kukahan tuonkin on juorunnut eteenpäin.

   Poista
 2. katsoin minäkin tuon ohjelman. olen antanut oikeat tiedot itsestäni ja nimimerkistäni. pelottava asia on se, että joku pahantahtoinen henkilö voi siepata henkilöllisyyteni, ja tehdä sillä minulle vahinkoa. niinpä syntymäajat ja hetu-tunnukset on hyvä pitää ominaan...

  huomasin että naapurilleni on tehty jäynää, ja hänen on ilmoitettu perustaneen kasvinviljy-yrityksen, vaikka hän on eläkkeellä maanviljelystä.

  hyvää heinäkuun jatkoa sinulle, pikoliini.<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielenkiintoinen juttu se oli. Luulen että vakavat häirinnät on aika harvinaisia - vähän niinkuin lottovoittoja. Mutta jos siihen sotkuun joutuu - on viisaat neuvot tarpeen.

   Kaikenlaista kateudesta johtuvaa kiusaamista on Suomessa aina harrastettu, se taitaa olla oikea ehtymätön luonnonvara.

   Kannattaakin olla tarkkana omien korttien, tunnusten, virallisten papereiden ja sopimusten kanssa - niinkuin avaintenkin kanssa.

   Hyvää ja lämmintä heinäkuuta sinulle Aili-mummo.

   Poista