lauantai 21. heinäkuuta 2012

ATK - tukee savoksi.... tarvitaanko...


Mitteepä tiet, jos tietokonnesj alakkaa renkata? Ossootko korjata ite vae maksakko isot rahnat huoltovirman kojjoottiloille? Jos et ossoo, nii luveppa tämä. Alakkaa mutkikkaammattii pelit kölökkästä.


JOS TIETOKONE KUATUU
Nosta se ylös. Vastasen varalle oes hyvä hommata asijalline atk-tuki, parrunpätkä kääp hyvin.

JOS KÄÄTTÖJÄRJESTELMÄ JUMMII
Käätä sitä noppeesti kiehuvassa veessä ja sitte pa...kastimessa. Näätä sille, miten paljon huonomminnii sen asjat voes olla. Eeköhän tokene.

JOS OHJELMA KATKIJJAA
Vaeha kanavvoo. Jos out alaikäne, tarkista jotta ohjelma ei ou kielletty alta 16-vuotijaelta. Jos ee aata, nii soeta televisijon ohjelmapäevystyksee.

JOS SÄHKÖPOSTI EE KULE
Uhkoo, että lopetat tykkännään konttuurissa käännin ja määt kyläkaapan asijakkaaksi.

JOS ROSESORJ TAKKUVVAA
Se on kuitennii aena liijan vanaha ja aljtehone, nii että osta uusj.

JOS HIIR' EE LIIKU
Poa kissa vierreen yöksj. Eeköhän ala vaahti maestuu.

JOS NÄÄTTÖ PIMENNÖÖ
Sammuta valot ja sano, että osattaan sitä tiellännii. Ja mää kalalle.Kalalle en lähe kun ei ole kalavehkeitä eikä kalavesiäkään. Eikä ongelmakaan ole noin suuri kun tuossa facebook kaverilta kopsatussa atk-helpissä. Vaan nyt on niin, että Facebook ei ookkaan kiva, enkä nyt tykkääkääää siitä.


Muuten vaan jurppii kun naamakirja jahkaa ja jahkaa.... aukee niin hissukseen. Pitäs vissii löytää hämäläistä helppiä....... Yritän kuitenkin käyttää omaa keskisuomalaista helppiä. Aloin jo poistella kaikenlaisia tykkäyksiä kun niissä tulee hirvee määrä kaikkee muuta tietoo mistä en oikeestaan tykkääkään, ja jatkuvana virtana ... kait sitten vielä vuositolkulla. Vahingossa voi kavereitakin hävitä, se ei ole tarkoitus. 

Muuten ei atk-systeemeissäni ole vikaa ja tietoturvajututkin on kunnossa. Pääharrastus - sukutkimus - toimii kuin unelma, siis digitoidut kirkonkirjat ja vanhat kartat vilistävät tietsikan näytöllä kuin ajatus. 


Yllä oleva valokuva on ajalta ennen kännyköitä ja tietokoneita (niitä huoneenkokoisia tietokoneita sentään oli - jossain), sähkökirjotuskone ja laskin sentään oli. 

6 kommenttia:

 1. ..kah, sieltä se tulliij tottuus sanotuks, ihan naaratti!!

  VastaaPoista
 2. Ite en ois osannu noin hyvin aatella, onneks on kavereita, joilta saa mallia ja toisia joille jakaa.

  Hyvää sunnuntai iltaa Aili.

  VastaaPoista
 3. Olipa ihan ihana ohje tietsikan kaatumisen varalle ja muutenkin. Tämä tieto minulla olisi pitänyt olla, kun joku tässä läppärissä takkuili ja hiiri zoomasi ees ja taas ruudun kuvia. En astunut hiiren hännelle, en kastanut kiehuvaan veteen enkä laittanut pakastimeen, vaan tylysti katkaisin piuhat ja päästin lepoon hetkeksi. Ja kas, kun uudelleen avasin, taas kävi kaikki kuin tipulin tanssi.
  Kiitos hienosta ohjeesta. Mukavaa sunnuntain iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa läppäritkin tarvita lepohetkeään - silloin tällöin. Yritän käyttää omiani vuorotellen ja välillä kahta yht'aikaa.
   Oiskohan työvoiman riistämisestä kyse ja siks temppuuvat, haluuvat ees pienen kesäloman. Olen luullu jotta kun käyttäjänä on "eläkeläisvanhus" tulis uuden tekniikan pysyä perässä.... harhaluulo taitaa sekin olla.

   Poista
 4. Kyllä noi savolaiset ossoo ja tietää, kyllähän se muakin naaratti, vuan aeina pittee kahteen kertoo tavata etta perille menis...;)
  Jo uot muuten kaaheeen kaanis uutena ollu, sanovat meitä sammoo sortii olevan...;D
  Anna niiten koneitten rahottua, lommoo nekin kaipoo, jo ruppeevat pelittää kun rokuliin seisotat jonnin aeikoo.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä ehi rokulii pittää, ihmiset vanhenee ja tarttis vielä löytyy lissää sukujuuria - jos vaikka juuria löytys vielä muuallekin kuin kotiSuomeen ja Ranskaan (tuonkin löytymiseen tarttin vanhemman polven vinkkiä).

   Poista