lauantai 10. maaliskuuta 2012

Sukutukimuksesta on iloa.


Sukututkimus on hauska ja hyödyllinen harrastus, sen avulla voi löytää ihka eläviä ja oikeita ihmisiä, vaikka sukulaisia toiselta puolelta maailmaa. Näin taas kävi muutama päivä sitten.

Kuinka ollakkaan, päätin nyt ottaa sen kahden viikon ilmaisen kokeilun "Ancestry"  sukututkimusohjelmasta. Olin sitä jo aikaisemmin kokeillut jonkun ilmaisen kokeilutarjouksen aikana. Tiesin, että ohjelman avulla voin löytää etsimääni tietoa, ilmaiseksi saan osan tiedoista - mutta maksullisena kaikki. Odottelin sopivaa aikaa ja riittävää innostusta Amerikan historiallisten tietojen kaiveluun, kuvittelin kahden viikon ilmaisen ajan riittävän. Saattaahan se riittääkin. Nyt sitten rekisteröidyin käyttäjäksi ja annoin tarvittavat tiedot mahdollista maksullista käyttöä varten.

Anna Elviira and Anna Elviira,
 in Jyväskylä Finland, year 1949.
Ensimmäiseksi päätin etsiä lisätietoja äitini tädistä, siitä tädistä jolla on sama nimi äitini kanssa ja joka lähti Ameriikkaan 19 vuotiaana ja tuli vasta 36 vuoden jäkeen esimmäiselle käynnille vanhaan maahan.
Ne tavalliset perustiedot olivat jo selvillä, siis perheiden nimiä, lasten syntymiä ja muita tapahtumia. Kirjeitä oli lähetelty ja vierailuilla käyty, vaikkakin harvakseen. Vähitellen yhteydet katkesivat.

Nyt sitten kun tein ensimmäisen haun, tuli esille toinen sukutukija tutkimassa samaa perhettä. Siitä sitten heti lähetin sähköpostia tutkijalle ja kerroin tämän Annan olevan isoäitini sisaren, kerroin myös Annan lasten ja lastenlasten nimet.
Hyvin kävi, tutkija on Annan tyttären pojan vaimo, siis minun pikkuserkkuni vaimo. Siitäkös riemu syntyi, yhteydet on jo solmittu uudelleen.

Anna täti keskellä sukulaisten ympäröimänä, syyskuussa 1949.
Maija and me are there also, but so small....... 

3 kommenttia:

 1. Oletko ajatellut Pikoliini, sitä miten käy tiedoille, kun maksut loppuvat?

  Toinen amerikkalainen ohjelma on MyHeritage, jolla rahastetaan...

  Mukavaa viikonloppua Pikoliini.<3

  VastaaPoista
 2. Joo, olen selvillä noista jutuista (ainakin oletan niin) ja aion käyttää järjestelmää tietojen hakuun - en tallentamiseen tai julkaisuun. Pelkällä rekisteröitymisellä voi rakentaa sukupuunsa - jos niin haluaa. Aion aluksi käyttää tuon ilmaisen ja sitten kuukauden maksullisen silloin tällöin. Maksukuukausi on vaan muistettava sanoa irti ajoissa, pihinä tyyppinä varmasti muistan sen...hih hih.
  Omaa sukua olen löytänyt jo useista eri ohjelmista, sukua kun siellä löytyy isän ja äidin puolelta. Tästä ancestrystä saa keskitetysti useista lähteistä tietoja, joita en ole muualta saanut - tai osannut etsiä. Paljon opittavaa on vielä.

  Hyvää viikonloppua sinullekin Aili-mummo.

  VastaaPoista
 3. Hyvä ja ihan kivalta tuntu kun sukulaisia löytyy ja tuntuvat hekin olevan mielissään. On jäänyt niin pitkä väli siihen yhteyden pitoon kun on niitä omia asioita ollut! Nyt kun aikaa on enemän niin aloiteaan taas siitä mihin viimeeksi jäätiin. Mulle on taas tää helpomoi osa, lukea mitä uutta löytyy.....;)

  VastaaPoista