sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Onhan jo kevättä ilmassa ja mielessä...

Kun räystäät tippuu ja katuojat juoksee, on kevät. 
Meillä tippuu vesi katon reunassa näkyvästä putkesta, eikä katuojia näy missään. Vesi lirisee ajoväylien painaumissa ja kertyy suuriksi jääpohjaisiksi lätäköiksi sinne tänne. Vielä on varottava.

Kulku sujuu vaaratta sulaneilla kävelyteillä Espoossa.
Tämän kevään uusi juttu näyttää olevan tiejyrällä haratut jalkakäytävät. Paksu jään pinta rikotaan kuin jättiläisen kammalla pintaa vetäen. Talven mittaan jäähän uponnut sora noussee pintaan, liukkaat jäämuhkurat katoaa, jalkakäytävä tulee helpoksi kävellä ja jääkin sulaa nopeammin.

Vielä kestää ennenkuin tämä lumikasa on sulanut.

Hyvän mielen juttuja sattuu nyt päivittäin. 
* Viikolla ostarilla kulkiessa huomasin äkisti keskellä kulkutietä taitetun kymmenen euron seltelin. Sellossa keskellä päivää, vilkkaaseen aikaan siinä se oli edessäni, eikä sitä kukaan muu huomannut. Seteli kädessä katselin ympärille ja menin läheisen palvelupisteen väeltä kyselemään mahdollista rahansa kadottanutta, kun samalla pieni poika juoksee luokseni hädissään. Se kymppi oli suuri raha pojalle ja minä sain hyvän mielen.
* Seuraavana päivänä Helsingissä, vilkkaassa kahvilassa oli taas edessäni kadonnut seteli, nyt 20 €. Se oli pudonnut "mummolta", seurauksena taas hyvä mieli ja paljon naurua.


Maria Montazami vierailulla Helsingissä.
* Kun oikea Hollywood julkkistähti tulee Suomen Helsinkiin, ja kun vielä samana päivänä sattuu olemaan ystävän kanssa "treffit kaupungilla" - on sitä osallistuttava tapahtumaan. Yksi "Ruotsin miljonääriäidit" ohjelman tähdistä, Maria Montazami oli promovoimassa tuotteitaan suomalaisille. Me taisimme olla ainoat yli-ikäiset tyttöset tässä fanilaumassa. Me ei kuitenkaan jonotettu nimmaria eikä pääsyä samaan valokuvaan tähden kanssa. Mutta mukavaa oli seurata touhua - etäämmällä. Onneksi Tujulla on hyvä kamera ja vakaa käsi sen käyttöön, niin saatiin kaunis kuva Mariasta.  Miljonääriäiti Helsingissä.

* Luvan perästä julkaisen nyt ja myöhemminkin T. Pyykön ottamia valokuvia. Olemme "paraskaveri" ystäviä ja ent. työtovereita, molemmat jo vuosia eläkkeellä.

Forumin tungosta, Maria Montazamin
 seurue keskipaikkeilla kuvassa.


* Stockmannilla kävimme syömässä, erinomaista ruokaa, edulliseen lounashintaan. Ylimmän kerroksen ruokailualue - ne monet ravintolat - on uusittu kokonaan, harvoin kun siellä käy on pyörällä päästään - aluksi. Piti kierrellä ja katsella paikkoja ennenkuin osasimme valita meille sopivan ympäristön ja toimintatavan. Mukavan paikan löysimme, vieressä oli nuoria äitejä vaunuineen ja lapsineen. Todellinen lapsiystävällinen ympäristö, mekin nautimme
* Seuraavaksi oli kiinnostava näyttely, Ateneumissa -Carl Larsson.. Tuttu taiteilija, paljon tuttuja kuvia, kiva filmi Larssonin maailmasta hänen pihapiirissään ja paljon muuta mukavaa. Nyt näimme Larssonin suuria teoksia, upeita vesiväri- ja oljyvärimaalauksia. Saimme ihailla taitavaa pensselin ja värien käyttöä - läheltä teoksia tarkasti katsellen. Harvinaista näyttelyssä oli myös se, että kaikilla kävijöillä oli hymy huulillaan, kukaan ei irvistellyt eikä mytristellyt otsa kurtussa. No, kalliit eläkeläisliput ei ilahdutanu (ja joku muukin juttu... hm).

4 kommenttia:

 1. Olipa sinulla mukava reissu;))

  Meillä on täällä sivuteillä pääkallokelit, eikä hiekan ujetta missään;/

  Oikein mukavaa pyhäiltaa, Pikoliini.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa höpsötellä välillä "tähtien" katselullakin.
   Olen sen verran liukastellut jääkeleillä, että itsesuojelun on pelattava. Tämä talvi on taas ollut liukkaita yllätyksiä täynnä.

   Tiistaina on Kevätpäiväntasaus, hyvää kevään odotusta Aili-mummo.

   Poista
 2. Mulla tippuu aina nenä ja kynnet kasvaa silmissä....sallithan pientä vitsintynkää tähän alkuun....;D

  Espoosta kun lähtee pääkaupunkiin, niin varmaan äkistään ihmettelee sitä holtitonta rahankäyttöö, pitkin lattioita seteleitä! Rehellinen kantsii olla, hyvä kun sinä ne huomastit! Sekä tiesit miten oikein toimitaan!

  Minä en ollut koskaa kuulutkaan tommosesta kaaheen kaaniista Holluvootin tähistä, taisit itekin vasta paikanpäällä hokasa sen vaaleverikon....;)
  Ateneumissa mäkin olisin halunut olla mukana...;/
  Jopas mahtu yhelle päivälle paljon asiaa ja kuvia, hyvä tykkäsin....;)

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän kun lapset ja vanhat rahojaan heittelee, molemmilla vaikeeta tehdä kahta juttua yht'aikaa - kävellä ja pitää kiinni lujasti paperinpalasista. Minä taas vanhana huomasin setelit, kun olen tämän talven kulkenu jalasijoja tuijolellen, on jääny päälle tuo maahan katselu.

  Mainoksia nähtii Hollywood tähden tulosta Forumiin, pitihän sinne mennä. Nämä miljonääriäidit on ihan erilaisia kun Suomen vastaavat, pikkupätkiä olin nähnyt ennestään.

  VastaaPoista