torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän viettoa.


Jyväskylän sakarihaudoilla 6.12.2011
Muutamana viime vuonna olen viettänyt Suomen itsenäisyyspäivää lapsuuteni maisemissa Jyväskylässä,  nykyisen perinteen tapoja noudattaen. Ohjelmaan kuuluu aluksi juhlajumalanpalvelus Taulumäen kirkossa (entien maalaiskunnan kirkko), seuraavaksi seppeltenlasku sankarihaudoilla vanhalla hautausmaalla (on kaupungin keskustassa) ja kaikille tarkoitettu juhla Jyväskylän Paviljongissa (sijaitsee Lutakon kaupungiosassa). Tuo tapahtumien järjestys on helposti noudatettavissa, olenhan asunut Maija siskon kotona. Kaikkiin noihin paikkoihin on kohtuullinen kävelymatka, oli sää mikä tahansa. 

Tänä vuonna juhlin Suomen itsenäisyyttä kotona, ja tasavallan presidentin 6.12.1989 antama ekaluokan mitalli puseron rinnuksissa. Nyt näin kotona kun se ei kulje matkoilla mukana.


Ilmavoimien soittokuna, Jyväskylässä 6.12.2011
Perheemme itsenäisyyspäivän perinteisiin kuului aina sankarihaudoilla käynti. Siellä soitti aina joku soittokunta, minkä soittajana isä oli. Ja kun isä osallistui soittamalla, perhe oli mukana yleisönä.

Jyväskylän puhallinorkesterit, torvisoittokunnat soittivat aikoinaan sankarihaudoilla, niikuin kaikissa muissakin Jyväskylän ja ympäristön tilaisuuksissa. Suuri osa soittajista oli aluksi entisiä sotilassoittajia, niinkuin isäkin.
Linkissä puhallinsoittokuntien historiaa: Keski-Suomen Reserviläisjärjestöjen soittokunnan historiaa.

Alla on kuva Sotaveteraanijuhlasta vuodelta 1967, se sopii itsenäisyyspäivän juhlistamiseen tänäänkin. Kuvassa keskellä marssii isä, vetopasuuna kädessään. Tämä lainaamani kuva sisältyy yllä olevan linkin historiallisiin kuviin.


4 kommenttia:

 1. Hyvä ja kiitos!
  Otin linkistä vaarin ja sieltähän löytyikin paljon tuttuja nimiä ja samalla tarkensin omia muistojani vuosilukujen kanssa.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt löysit monta vaaria linkistä - hm... osasinpa olla vähän vitsikäskin.
   Onneksi tajusin etsiä oikeensorttista sivustoo netistä, löyti selvää historiaa isän rakkaimmasta harrastuksesta ja aiemmasta ammatista. Noista vanhoista kuvista löytyy helposti isän kuva, kun tidetään mitä hän soitti missäkin orkesterissa ja missä kohdassa orkesteria hän istui tai marssi. Olimmehan aina mukana tilaisuuksissa, kunnes lähdimme maailmalle.

   Poista
 2. Hienoja ja lämpimiä muistoja isästäsi Pikoliini!

  Oikein hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinulle & Maikulle!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo ja hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin.

   Poista