torstai 15. syyskuuta 2011

Suomen Kuvataiteilijamatrikkeli uudistuu.

Uusi, Suomen Kuvataiteilijamatrikkeli on nyt julkaistu.

Antero Olin, akvatinta vuodelta 1980
Suomen Taiteilijaseura  on juuri nyt uudistamassa "Suomen Kuvataiteilijat" verkkomatrikkelia. Uusi julkaistaan tänään 15.9.2011, tässä odottelen systeemin vaihtumista. Toivottavasti vaihdos sujuu suunnitellusti. Uusi matrikkeli on ollut koekäytössä tämän vuoden alkupuolelta, jolloin tietojen päivitystä saattoi aloittaa. En varmasti tiedä milloin päivitys yleisesti aloitettiin, tajusin sen vasta muutama viikko sitten. Tämä uusi sähköinen matrikkeli näyttää ja tuntuu hyvältä, on monipuolinen, helppo päivittää (jos on laitteet ja taito hommaan, tai on joku joka tekee sen).


Taiteilijoiden on itse täytynyt tehdä omat päivityksensä, siirtää vanhasta järjestelmästä tietonsa uuteen, eiliseen mennessä. Huomasin, että vanha yhteys on jo poikki ja vanhan matrikkelin tiedot poistuvat sitten kokonaan. Taiteilijaseura on tiedottanut muutoksesta ja järjestänyt koulutusta. En tiedä miten tiedotus ja koulutus on tavoittanut koko taiteiljakunnan. Entä minkälaiset mahdollisuudet ja taidot taiteilijoilla on suoriutua matrikkelitietojensa ylläpidosta. Olen varma ja toivon että kaikilla on joku avustaja - ystävä - perheenjäsen tärkeän tehtävän hoitamiseen.

"Verkkomatrikkelia ylläptää Suomen Taiteilijaseura. Se on osa ART360-hanketta, joka on saanut rahoitusta Opetusministeriön hallinnonalaisesta valtakunnallisesta Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen Euroopan Sosiaalirahaston kehittämisohjelmasta. Hankkeen rahoittajaviranomaisena on toiminut Hämeen ELY-keskus."


Taiteilijan työhuoneessa syntyy maalauksia, avustaja lueskelee.
Välineitä ja tarvikkeita kivipainossa, valmiit taideteokset ovat sitten litografioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti