lauantai 23. helmikuuta 2013

Mitä tehdä vanhoille postikorteille.....No ... mitähän vanhoille postikorteille voisi tai tulisi tehdä. Säilyttääkö vai hävittää - tuunaako niistä jotain vaiko kokoaa kokoelmaa. Ihan miten vaan - kunhan keksii sen OMAN JUTUN.

Joku ne vaan yksinkertaisesti heittää roskiin, toinen kerää niitä myöhempää käyttöä varten tai muuten vaan laittaa ne talteen. Omien korttieni kanssa ole toiminut miten sattuu. Olen yrittänyt arvottaa niitä, vanhat ja jollakin tapaa merkittävät kortit säilytän. Niitä ei ole kertynyt liikaa, ei ole säilytysongelmaa.

Kirjastossa käydessä - Sellon kirjastossa Espoossa - huomasin, että sinne on ilmestynyt postikorttien kierrätyslaatikko - kirjojen kierrätyshyllyyn. Siihen korttilaatikkoon voi ja saa viedä käyttämättömiä tai käytettyjä kortteja. Kierrätyshylly tuntuu olevan ahkerassa käytössä, ainakin kirjat kiertävät vikkelästi. Korttin kiertoa en ole vielä seurannut, on niin uusi juttu.

Tuossa alun kuvassa näkyy miten vanhoja postikortteja meillä kotona käytettiin. Korteista tehtiin ompelutarvikkeille koreja - kaksi kappaletta oli käytössä. Ja mitä vielä - ne oli isä ja äiti itse yhdessä tehneet - jo joskus 1940 -luvulla. En muista oliko kortit meille lähetettyjä vai oliko niitä kerätty muualta tai jopa ostettu uusia. Sen muista, että korit olivat meille lapsille kauniita arvoesineitä. 
Osa postikorteista meillä tietysti säilytettiin myös muistoina lähettäjistä tai kuvina paikoista - ja tallessa ovat edelleen. 2 kommenttia:

 1. Muistan ne korttikorit, olivat hyvin ja huolella tehty ja tosi kauniita! Nyt kun mietin, niin ei mikään liian helppo työ, varsinaista puhdetyötä! Ei ollut nettiä eikä telkkaria....;)

  Korttien kierätys on hyvä asia, mulla niitä löyty ostettuja ja sitten teen niitä omiakin. Silloin tällöin laitan ihmisille piristyskortteja....ei tarvi olla mikään pakollinen kortinkirjoitus päivä, muuten vain haluan sen tehä...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan ne kortit liimattu johonkon pahviin ennen palojen leikkausta - tai laitettu liimamatta tukipahvi?! Korit oli niin napakoita, että pelkistä korteista olis tullu tarpeeksi kestäviä - en enää muista.

   Ennen läheteltiin kortteja paljon enemmän kuin nyt. Matkamuistoiksikin olen hankkinut kortteja - helpompi säilyttää kuin "turistikrääsä".

   Poista