torstai 2. helmikuuta 2012

Pieni Rákóczi téren kauppahalli.


Rákóczi téren kauppahallin sisänäkymä.

Onkohan tämä pieni Rákóczi téren reunalla sijaitseva kauppahalli sen Suuren Kauppahallin poikanen. Rakennus on päältä ja sisältä sen näköinen, että poikanen se varmasti on ja samaa sukua.


Kuvan oikeassa reunassa näkyy kauppahallin julkisivu ja vasempaan reunaan on valmistumassa uuden metrolinja nelosen (M4) Rákóczi téren asema. Luultavasti aseman, pysäkin, aukion nimi säilyy samana, kun nyt viime vuoden aikana niin monta Budapestilaisen paikan nimeä taas on muutettu. Esim. entinen Ferenc körút asema / pysäkki on nyt Corvin negyed ja Moszkva tér on nyt Széll Kálmán tér ja lentokentänkin nimi vaihtui.


Tämä kauppahalli on siis Budapestin VIII. Kaupunginosassa, Józefvárosissa, ratikat 4 ja 6 pysähtyvät Rákóczi tér nimisellä pysäkillä tuon samannimisen aukion toisella puolella, suurella kaarikadulla. Ja kun se uusi metrolinja joskus otetaan käyttöön niin hallin edessä on metron sisäämkäynti. Nyt tammikuun kylmyydessä, -5 astetta, hallissa oli hiljaista, jotkut myyntipisteet olivat kiinni, varmasti hallin edessä oleva työmaa vieroitti joitakin asiakkaita. Täällä kannattaa vierailla.

4 kommenttia:

 1. Onhan siinä ajanhermolla pysyttävä, jos nimet muuttuvat jatkuvasti;D

  Metro onkin Budapestissä kätevä ja halpa, ainakin meille eläkeläisille.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet kartat uusien paikannimien kanssa tekevät kauppaansa, onneksi on ilmaisiakin tarjolla.
   Niin on meillä onni kulkea julkisilla ilmaiseksi, kunhan on se kuvallinen henkkari mukana. Kerran on minulta kysytty, kun tarkastivat jokaisen matkustajan.

   Poista
 2. Onhan se Rakoczin kauppahalli kun ois ison-vanhan poikanen, pitäis kait sielläkin joskus käydä, kun on melkein enehtunnut.
  Aili-mummo minä muuten ajelen tosissaan sitä tunnettua hurukyytiä, vaihtelen vehkeestä toiseen Budapestissa. Nyt kun ilmaseksi pääsee niin käytän koko rahan eestä! Joskus olen maininutkin sen ,että kun nykyään kulkuneuvot melkein kaikki on tehty meille helpoiksi päästä sisään ja ulos niin mikä sitä sitten on mennä...;)

  VastaaPoista