maanantai 17. syyskuuta 2012

Syyskesää Espoossa.

Leppävaaran raitin kauniita kukkaistutuksia.


Sellon liuku- ja kierreportaita.
Suomen kesä vuonna 2012 oli tavanomainen - viileä, sateinen ja lyhyt. Onneksi sitä ei kannata eikä tarvitse jäädä murehtimaan, koska kesä oli kaunis ja tapahtumarikas. Syksy on jo alkamassa samaan hienoon malliin.

Espoo-päivää (linkissä koko ohjelma) vietettiin lauantaina, 25 elokuuta. Päivä oli pullollaan monenmoista tapahtumaa – jokaiselle jotakin. Oma valintani oli tietysti se minulle helpoin, kävelyretki Leppävaaran Selloon.

Tällä raitilla, tuon alkukuvan kukkaistutuksista alkavalla raitilla oli sitten jo perinteiset ”Raittikarnevaalit” syyskuun alussa.

Tapiola Sinfonietta, kapellimestarina
Santtu-Matias Rouvali.
Ensimmäiseksi Selloon saapuessani kuului musiikki, Tapiola Sinfonietta siellä esiintyi, soitto oli upeaa, ja vielä viimeisenä yksi lempikappaleistani – Brahmsin Unkarilainen tanssi - taisi olla numero 5. Tapiola Sinfonietta (tässäkin on linkki, tämä Wikipediaan)

Sello on paljon muutakin kuin se tavanomainen ostoskeskus. Se on palveluiden ja ajanvietteen keskittymä, en oikein ole selvillä mikä kaikki kuuluu ostariin ja mikä on muuten vaan siinä vieressä. Sen ostarin lisäksi siellä on ainakin hotelli, mahtava Sellon kirjasto, pari konserttisalia, elokuvateatteri, keilahalli, kuntosali, silmäsairaala ja vaikka mitä joita ei nyt tule edes mieleen.

Sellon kirjasto - Espoon kaupunginkirjasto.
Kirjaston pääsisäänkäynti (kirjasto houkuttelee kävijöitä neljällä kielellä, kuvassa näkyy heikosti kun tekstit on ikkunalasin takana) ja sen edessä on pientä torikauppaa. Kirjaston sisäänkäynnin vieressä näkyvä nuorten joukko viritteli omaa ohjelmaansa.

6 kommenttia:

 1. Meidänkin kylän entisiä asukkaita asustelee Espoossa, käyvät täällä mökillä lomia viettämässä.
  Isossa kaupungissa tapahtuu aina jotakin;)))

  Mukavaa tätä viikkoa sinulle, Pikoliini!<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo, ja hyvää loppuviikkoa sinullekin.
   Niin se on, jotta suurissa kaupungeissa tapahtuu kaiken aikaa. Mielelläni kuitenkin muistelen niitä lapsuuden aikoja - maalla mummolassa ja serkkujen luona.

   Poista
 2. Samaa mieltä edellisen kanssa, että isossa kaupungissa isoja tapahtumia! Tämä muuten hienoo kun siellä Sellossa tapahtuu, niin ovat ilmaisia kaikille...;)

  Pikolini olet ahkera osallistuja siellä ja niihän se kuuluukin jos paljon mielenkiintoista tapahtuu käden ulottuvilla!
  Tämä on sitä eläkeläisen onnea ja valinnan vapautta....;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kivaa kun itse saa päättää aikansa käytöstä. Vanhana tulee vaan sitten toisenlaiset esteet. Toisilla ei kestä kunto tai muuten vaan ei hotsita. Rahanpuute ei ole yleensä esteenä, kun ilmaista tekemistä riittää vaikka miten. Niinkuin nyt Espoossa on se ilmainen SenioriSporttikortti +85v, ei maksa uimahalliin eikä kuntosalille, ja monta muuta juttua saa.

   Poista
  2. Ei kait se 85v. ole, sillä iällä käyttäjät kyllä vähissä? Etkös säkin jo joitain etuja saa sinne juttuloihin...uintiin ja semmosiin...;)

   Poista
  3. No ei tietenkään ole, tuo taitaa olla vaan niin mukava luku että tuli kiireessä kirjoitettua. Se on +68v kortti ja kehtaan sanoa jotta minulla se on jo. Sen saa saman vuoden alusta, jona täyttää tuon 68v. Onpa hyvä että tarkkailet kirjoituksiani, ettei teksteihin jää puutaheinää - KIITOS MAIKKU.

   Poista