perjantai 9. joulukuuta 2011

Sukat ja hanskat.Eihän sukkien ja käsineitten tarvitse olla identtiset.
Niin - eihän sukka- tai lapasparin tarvii olla indenttiset. Ainakaan minun mielestä nyt on niin. Nuokin kuvassa olevat tein omasta päästä, tai lankakerän päästä kun aloitin ja kudoin niin pitkälle, että valmiina oli kaksi sukkaa ja kaksi käsinettä. Lopputulos on ihan hyvä, jos ei välttämättä halua identtistä paria.

 Langan valinta oli helppoa, kun tarjouslankaa oli vain kahta värisekoitusta, valitsin tuon ruskeen ja vihreän väriyhdistelmän. Ajattelin värin sopivan asusteihini, tuohon kuvan veskaan ainakin sopii!

Langan vyötteessä on ohjeita kutojalle:
"Kuullessanne äänen tico tico ja nähdessänne värien karnevaalin, Teidän ei tule pelästyä. Vetäkää henkeä, katsahtakaa ylöspäin kohti lintuja ja antakaa sormienne osallistua sambaan."

Vyötteen kääntöpuolella on perussukan kutomisohja, vilkuilin sitä mutta en noudattanut, annoin mieluummin samban vauhdittaa.

Sukkien kutominen tarttui jotenkin sormiini. Budapestin reissulla tei niitä läjän, samantyyppisestä langasta tico ticon kanssa. Viimeviikolla Jyväskylässä vaihdoin jo sukanmallia, matkin kivan uuden mallin blogitutulta.

Käsineitten kutomista joskus 1950 -luvulla.

3 kommenttia:

 1. Tästähän minä tykkäsin!!!!!
  Tuttua oli lapsuuden kuvakin 50-luvulta, Pikolini aina jotakin käsityötä tekemässä, hää kun sen osas, teki toisillekin jo pikkulikasta aloitti ne hommat, oli Singerillä tai puikoilla/koukulla.
  Se uusi lankakin menee nykyään helposta, sulla kun ne Brasilian oleskelutkin viellä hanskoissa, minä tässä hihittelen ja olen onnellinen toisistakin uusista sukista * o</;) * **
  ps.ilo ja onni tuntea noita puikonheiluttajija, kiitos kerran viel teille!

  VastaaPoista
 2. Kauniita töitä, Pikoliini.;D

  Nykyään on suoranaista muotia neuloa kirjavista langoista, joista ei tule symmetristä lopputulosta; miksi pitäisi?

  Mukavaa viikonlopuua sinulle, Pikoliini, ja anna puikkojen heilua.<3

  VastaaPoista
 3. Maija: Muistat varmasti, että tuokin vanha kuva on isän ottama. Tarkka kuvanottovuosikin löytyy jostain, mutta tähän en sitä etsinyt, 50 -luvun loppupuolelta!

  Aili-mummo: Niin nuo kirjavat langat on hauskoja, innostaa kutomaan kun haluaa nähdä minkälaista mallia saa aikaiseksi. Onhan niissä mallikuvat ja usein jonkun kutomat mallitkin roikkumassa kaupan lankaosastolla. En niitä pahemmin katsele, teen mitä huvittaa.

  Hyvää talvea ja Joulun odotusta.

  VastaaPoista