lauantai 15. lokakuuta 2011

Maalaismarkkinat Leppävaarassa.

Markkinatunnelmaa Leppävaaran kävelykadulla.
Syksyinen lauantai ja Maalaismarkkinat Espoossa. Oli hyvä markkinasää, ei tuulta eikä sadetta ja markkinaväkeä riittävästi. Olin jo aamupäivällä paikalla, se on paras aika kun ei ole vielä tungosta ahtaaksi käyvällä raitilla. Leppävaaran markkinoita järjestetään muuten muutaman kerran vuodessa, ainakin keväällä ja syksyllä. Kesällä pidetään ohjelmalliset raittikarnevaalit.

Tarjolla oli kaikkea, tavallisesta rihkamasta, käsitöistä, maaseudun tuotteista valmiisiin aterioihin saakka. Taisi tarjonta olla tällä kerralla monipuolisinta mitä muistan aikaisemmilta ajoilta. En huomannut kaipaavani mitään erityistä, no - ei ollut tuoreita juureksia. Tunnelma oli hyvä, väellä oli aikaa rupatella ja istuskella ruokateltoissa.
Helppoheikkiä ei taida enää olla olemassa, onneksi huuleheitto vielä osataan. Kun halusin ostaa "noita pekonilla maustettuja piirakoita, ettei tartte mitään päälle laittaa", totesi myyjä "kannattaa laittaa päälle ettei tule kylmä".
Eläimet ja lapset markkinoilla.
Kotieläinpuisto oli lasten suosikki. Paijattavana oli lauhkeita lampaita, vuohi ja pupuja, ponilla pääsi ratsastamaan ja hevoskärryillä ajelemaan, katseltavana oli ainakin kanoja ja villisika. Itse nautin  lasten katselemisesta.

Syksyinen näkymä Vallikallion näköalapaikalla -  matkalla markkinoilta kotiin.


2 kommenttia:

  1. Mukavat markkinat teillä Leppävaarssa. Kiitos kuvista ja selostuksesta, Pikoliini, ja mukavaa pyhäpäivää sinulle<3

    VastaaPoista
  2. Aili-mummo: Tuntuu että markkinat paranevat kerta kerran jälkeen. Markkinoilla löytyy paljon tuotteita joita ei tavallisista kaupoista löydy. Tunnelma oli erityisen mukava, taaskin tuli juteltua ventovieraitten kanssa.

    VastaaPoista