sunnuntai 7. elokuuta 2011

Uusi kahvipannu - Perkolaattori.


Uusi hankinta minullakin, Perkolaattori kahvinkeitin tai -pannu. Kyllästyin katselmaan turhan suurta kahvinkeitintä pienen keittiön työtasolla. Vaikka ei se vanha keitinkään kovin suuri ole, työtaso ja keittiö vaan ovat pieniä. En sitä vanhaa hävitä, sille on hyvä lepopaikka kaapin ylähyllyllä. Tarpeen tullen, nostan sen taas vanhalle paikalleen - silloin kun on suurempi porukka kahvilla.

Tämän uuden - Perkolaattorin tunnen ennestään. Muinoin nuoruudessani sellainen oli keittiöni työtasolla USAssa - muidenkin keittiöissä niitä näin. Usein pannu ladattiin jo illalla valmiiksi, vesi säiliöön ja kahvinpöönit omaansa. Aamulla vaan töpseli seinään vaikka silmät ummessa. Hyvää kahvia tuli, kunhan piti pannun puhtaana ja veden raikkaana. Tämä uusi pannu on Ruotsalainen, lähiostarista ostin sen eilen. 

Kahvipannun ja kuvan koristeeksi laitoin kaksi kaunista, käsin tehtyä liinaa Unkarista, Kalocan alueelle tyypillistä kirjonta. Ovat niin taidokasta käsityötä, että on vaikea erottaa niiden oikeaa ja nurjaa puolta toisistaan - eli kummin päin vaan, aina on oikein päin


4 kommenttia:

 1. Viimeksi 1960-luvulla olen keittänyt kahvia perkolaattorilla. Juonut tosin olen senkin jälkeen, ja hyvää se on...;)

  Oikein kauniita pikkuliinoja nuo Unkarista tuodut:D

  Oikein antoisaa sunnuntai-iltaa sinulle, Pikoliini<3

  VastaaPoista
 2. Aili-mummo: hyvää alkuviikkoa. Vähän vielä vaatii tuo perkolaattori mittailemista kahvin ja veden määrissä, tuntuu tulevan vahvempaa kahvia.

  VastaaPoista
 3. Nuo on kauniita liinoja, ois kyllä ostettava, vaikka hintavia on. Perkolaatti keittimeen kun tottuu ni ei vaihtais, niihän se on kaikisssa(melkein) jutuissa...;)

  VastaaPoista
 4. Hei,kun en vaan löydä 60 luvulla olevaa perkolaatilla olevaa kahvipannua,jota myin talosta taloon,. Minulla seon mutta uupuu pannunpäällä olevaa ruuvia joka pitää kiinni sitä tulppaa. Mistähän sen saisi. Aila

  VastaaPoista