maanantai 11. heinäkuuta 2011

Postikortti Ameriikasta.


Tämän hauskan postikortin lähetti Ameriikasta siskotytälleen Anna Elviiralle (äitini) Anna Elviira (mummoni sisko). 
Kortin lähettäjä Anna lähti Ameriikkaan 19 vuotiaana, 12.7.1913, 98 vuotta sitten. Huomasin juuri, että tuon matkan aloittamisen vuosipäivä on huomenna - mikä lie johdatti minut valitsemaan tämän aiheen ja tuon kortin.
Kortissa ei näy lähettämispäivää, todennäköisesti  joskus 1918 -20.

Alla oleva valokuva on otettu Jyväskylän kirkkopuistossa, syyskuussa 1949. Siinä molemmat Anna Elviirat tapasivat taas, edellisestä kerrasta olikin jo aikaa. Äiti Anna, kuvassa vasemmalla, syntyi vuonna 1910 ja täti Anna 1894.

Postikortin lähettäjä ja vastaanottaja Anna Elviira.
PS. tässä taas kiva esimerkki siitä miksi aloin sukututkimusten harrastamisen, työ jatkuu eikä loppua näy. Nyt alkaa noin kuukauden "katkasuhoito" tai "loma", ihan miksi vaan tulevan katkon haluan ajatella.

4 kommenttia:

 1. No voihan, että oli mukavata taas lukea ja tarkistella kuvia...;) Aamulla soitti tyttöystävä joka tarkasteli vanhoja laatikoita ja kirjekuoria. Aarteita löytyi paljon ja kielsin heti hävittämästä....jos vaikka ainut poika joskus kiinostuisi niistä. Nyt kun "ei-vois-vähemmin-kiinostaa-ikivanhat-dokumentit"!!!! Kortin muuten muistin hyvin, mutta "ANNAT" kuvaa en oikein, vaikkakin jotain muistan hänen Suomen matkasta, senkin kaiketi toisilta kerrotuna, olinhan vasta 3v.silloin..;)

  VastaaPoista
 2. Maikku: Tuo valokuva oli irtokuvien joukossa, ja Suomessa käynnistä oli vanhassa vieraskirjassa. Minä muistan kun Anna täti kävi, olinkin jo 5 v. Nyt en muista kävikö Anna täti vielä myöhemminkin Suomessa?!

  VastaaPoista
 3. Ei muuten käynnyt Anna-täti toistamiseen. 1952 tulivat heidän naapurin kaks tyttöä, ureilujuhlaa samalla kattomaan. Sitten 70-luvun puolivälin jälkeen alkoikin sukulaiset käväsee harva-se-kesä!!!! Eivät muuten olleet koskaan käyneet suomessa, joten hämmästys oli suuri! Positiivisessa mielessä, koska olivat vain kuulleet niiltä ensimmaisiltä siirolaisilta juttuja Suomesta!

  VastaaPoista
 4. Kaunis kortti ja ihana Ameriikan muisto! Sukututkimus vie totaalisesti mennessään, tiedän sen, vaikka vain päivitin ajan tasalle äidin puolen sukututkimusta. Mutta mukavaa "katkaisuhoito"-lomaa tästä mielenkiintoisesta puuhasta!

  VastaaPoista