torstai 16. joulukuuta 2010

Joulutervehdyksiä Amerikan Virginiasta 1915


Saksassa painetti kortti, teksti englanniksi.

Äitini saama joulukortti Amerikan Virginiasta vuonna 1915, postileiman päiväys kortissa on "dec 3 -15". Kortin lähettäjä on äitini Rosa täti, joka asui tuohon aikaan Virginiassa. Siellä asuivat myös Edla, Anna ja Hilda tädit ja Otto eno sekä äitini isä Herman, siis isoisäni. Asui siellä muutakin lähisukua monissa osavaltioissa ja asuu varmasti vieläkin, yhteydet vaan ovat katkenneet.

Saksassa painetti kortti, suomenkielinen teksti.

Tämäkin vanha joulukortti on tullut Ameriikasta, Virginiasta, 5 vuotiaalle äidilleni, vuonna 1915  (postileimoja ei kortissa näy). Oikein hauskaa joulua toivottaa tässä täti Hilda.

Tiedän että nämä joulutervehdykset ovat olleet äidilleni hyvin tärkeitä muistoja lähisukulaisistaan. Myös isästään, joka meni Ameriikkaan vuonna 1913 ja kuoli siellä 1918 Virginiassa.

3 kommenttia:

  1. Tuollaiset vanhat postikortit ovat aarteita.Moni vaan ei niita sailyttele jalkipolville.

    VastaaPoista
  2. Olipa tosiaan niin upee sivu, että tirahti kyyneleet silmiin ja siintä tietysti poskille ja ennenkuin löysin pyyhkimen niin jo oli tullu "yksitoista"nenän alle...että hupsista, kun no toi itku ja nauru aina niin herkässä, sehän on hyvä asia kun huomaa ettei tunteet ole kadonneet,niistin nyt ok.

    VastaaPoista
  3. --- aatelkaa, että äiti on säilyttänyt noita kortteja koko ikänsä (olisi nyt 100 vuotias), eikä me lapsetkaan tuhottu niitä ja muistan hyvin miten varovasti katselimme niitä muinoin.

    VastaaPoista