sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Atlantin ylitys Caronialla 1912.

Alla ote internetin sivulta, jutusta missä Caronia varoittaa Titanicia jäävuorista. Titanicin ja muiden sen kohtaamien laivojen keskusteluista on tarkat kirjoitukset julkaistuna. Titanicin upotessa Caronia oli jo niin etäällä Euroopan suunnassa, ettei sitä ole merkitty enää laivojen sijaintikartoille (näitä löytyy netissä).

Is this the most famous radio station in the world? And is this the most famous radio transmission? The Titanic radio operators last transmissions and the tragedy that followed

"Prior to April 14th, 1912, the Titanic had recieved several ice warnings, from the ships 'Caronia', 'La Touraine', 'Amerika', and 'Rappahannock'. The message from the 'Caronia' had been posted in the officer's chart room. Wireless operator Harold Bride shut down the telegraph for a while on April 14th, 1912 to let the machine cool, and missed an ice warning from the 'Californian'."

Kuvassa Armas (9 v) ja Edvin Nurminen (4 v) sekä selin heidän äitinsä.
Titanicin ja Caronian kohtaamisessa Atlantilla olivat mukana isäni ja perheensä. Caronia oli matkalla New Yorkista Liverpooliin Englantiin, minne se saapui 18.4.1912. Tiesin tuon matkan isäni kertomana, mutta nyt ensimmäisen kerran näin laivan matkustajaluettelon digitoituna. Perheemme, isäni valokuva-albumissa onkin ensimmäisenä kuva Atlantin valtamerestä ja toisena on tuo ylläoleva kuva. Kuvaajana oli todennäköisesti isoisäni.
Kuvassa veljekset Edvin ja Armas vielä kotonaan Amerikassa, ennen perheen paluuta Suomeen.


1 kommentti: