tiistai 9. heinäkuuta 2013

Heijastuksia - Suomen kesässä.


HEIJASTUKSIA
kokemuksia
 näkymiä.

 heinäkuisena viikonloppuna Karjalohjalla ja Fiskarsin Ruukin alueella

kun "mummot" oli mökillä.
Yllä oleva kuva on onnellinen sattuman laukaus - pieni puro oli niin kaunis, sen vesi tyyni ja ympäristön valokin täydellinen - aamupäivällä ennen kymmentä.

Otan valokuvia välillä kameralla (automaattiset viritykset ...) ja välillä kännykällä, joskus kuvista tulee hyviä ja joskus taas ei.

Vieressä auringonlaskun aikoihin - palanen järven rantaa. Kellon kahdeksan aikaan otin tuon kuvan - auringonlasku oli vasta noin kolme tuntia myöhemmin.

Alla olevan kuvan upeat heijastukset huomasin vasta myöhemmin - taas sattuma. Mielestäni kuvasin van noita lintuja ja kaunista maisemaa.


Alla olevassa kuvassa on heijastuksia - ruukin alueen läpi virtaavalla joella, lähellä Vanhaa Myllyä. 
Upea paikka tutustua ja viettää aikaa, olimme siellä koko iltapäivän ja paljon jäi vielä näkemättä. Häpeä tunnustaa - tämä oli ensimmäinen vierailuni Fiskarssissa (ehkä pikipäitten joskus...), ystäväni T---, käy siellä vähintään kerran vuodessa.
Fiskarsin Ruukin vuoden 2013 näyttelyesite kertoo:

ILOA - Työniloa, silmäniloa, tekemisen ja antamisen iloa, Fiskarsin osuuskunnan 20. näyttelykesä! Kuparipaja.

Näyttelyt - ILOA - linkki näyttelyn esittelyyn ja tekijöihin -  ovat Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskuntaa.

Viereinen ja alla olevat kuvat ovat Kuparipajan näyttelystä.

Hienoja heijastuksia kuvissa. Alla olevan pikku kylpyhuoneen peilissä heijastuu toisen teoksen kuvajainen - alimmassa on sängyn varjo, eikä ollenkaan heijastus - mutkun tuo sänky, pikkuruiset vaatteet ja väri ovat niin kauniita oli paikko vääntää varjo heijastukseksi.

4 kommenttia:

 1. Oikein upeita kuvia olet ottanut, kiitos Pikoliini!
  Varsinkin nuo heijastukset ovat hienoja.♥
  Leppoisaa viikkoa sinulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo.
   Tuo viikonloppu ystävän mökillä oli mukava - täynnä toimintaa ja kuviakin tuli räpsittyä rutkasti. Heijastukset onnistuivat hyvin - mutta sitä oikeaa kuulasta auringonvaloa puiden lehtien läpi en onnistunut toistamaan. Ehkä nekin onnistuvat joskus.
   Hyvää keskikesää.

   Poista
 2. Jopas tulikin oikea sarja heijastuksia...:D

  Enpä ole juuri koskaan ajatellut kuvia ottaessa jotta tulisi heijastuksia ja aika vahingossahan niitä vissiin taitaa tullakin!?

  Fiskarsin tiedän vaan en ole koskaan käynyt siellä, että sekin olisi viellä nähtäva ja paljon, paljon muutakin....viellä joskus lähenkin, kunhan saisin sellaisen kuskin joka ei olisi niin kovin hätäinen....;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahingossahan ne parhaat kuvat saan aikaiseksi - kun räpsin paljon niin pakosta joku kuva onnistuu. Kuvien onnistumiseen auttaa tietysti sekin, että joka puolella on hyvää valoa ja upeita kohteita.

   Yritän kyllä tähdätä kameralla oikeaan suuntaan ja laittaa kuvan pääaiheen keskelle - jää sitten rajaamisen varaa. Kun se kamerakin on sellainen idioottivarma, niin ei kovin pahasti mene pieleen.

   Poista