maanantai 22. lokakuuta 2012

Kansallinen juhlapäivä Unkarissa.

Unkarin kansallien juhlapäivä, 1956 kansannousun päivä on tällä viikolla -  23. lokakuuta.

Juhlaa valmistellaan parasta aikaa, kävin katselemassa paikkoja.

Viereinen kuva on Parlamenttitalon restaurointyön aitauksen koristeena. Kuvan oikeassa reunassa näkyy osa valmista Parlamenttitaloa jo valmiina. Valokuvan vuosilukua en löytänyt, varmasti vanha kuva.


Samassa aidassa ovat nämäkin surulliset Parlamenttitalon kuvat, pommituksen ja tuhon jäljet näkyvillä. Vuosilukua en tässäkään huomannut, voisi olla maailmansotaa tai kansannousua. Näitä tuhon jälkiä ei tuossa talossa enään näe. Nyt tehtävä restaurointi puhdistaa ja tukee rakennusta - varmistaa sen kauniina ja kestävän pysymisen.

Eilen sunnuntaina 21. lokakuuta Parlamenttitalossa oltiin jo valmistautumassa torstaiseen juhlaan. Useita esiintymis- / juhlavieraslavoja rakennettiin kauniissa säässä. Arvokas lipunnosto on juhlapäivän aamuna  klo 10 tällä aukiolla.Corvin tetterin edustalla olivat jo juhlallisuuden alkaneet. Kukkalaitoksia on jo tuotu, puheitakin pidetty ja musiikkia soiteltu. Sama jatkuu todennäköisesti useita päiviä.

2 kommenttia:

 1. Vähän tyhmää kun en tänä vuonna ole siellä tähän aikaan, aika usein muuten olen ollut! TV-tä katon ne isot paraatit, kun ei musta ole sinne seisojaksi. Siinä meidän nurkille olen kyllä mennyt jos on ilmoja piisannut!
  Ihan pieni, parin päivän heitto tais sulle tulla tässä jutussa!? Parlamenttitalolla valmisteltiin tiistaiseen juhlaan, koska silloin on se juhla 23 lokakuuta ja torstaina on teidän lähtöpäivä tänne aurinkoiseen pikkupakkaseen....mutta voihan sitäkin juhlia...että ei nyt sillä....;D
  Vissiin jo matkakuume alkanut kun menee senat sakasin, kerrakin mä sain korjata...tokkopa sitä olisi kukaan huomannutkaan, tiistai tai torstai, kumpikin teellä alkaa ja normaalia arkipäiviä! Jos ei siis mitään juhlia silloin satu olemaan!

  Tervetuloa taas Suomeen takaisin, että voi suunitella uutta matkaa sitten taas....;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin - se kansannousun päivä / itsenäisyyspäivä oli sitten eilen tiistaina. Koko päivä kierreltiin eri kohteissa (kauniissa aurinkoisessa säässä noin +20 taas) katselemassa ja kuuntelemassa. Aamulla Unkarin aikaan klo 9 oli se lipunnosto ja lopun päivää muuta ohjelmaa.

   Opperaan, parlamenttitaloon ja Terrori museoon oli avoimet ovet ja jonot niihin senmukaiset. Oli paljon muutakin hyvää ohjelmaa, eikä minkäänlaisia levottomuuksia näkynyt missään (niinkuin joskus aikaisemmin oli).

   Poista