perjantai 3. kesäkuuta 2011

Matkalla Tonavan mutkassa.

Näkymä Visegrádin linnan vierestä Tonavan suuntaan.

Vaikka olen Unkaria jo kierrellyt laidasta laitaan, katseltavaa vielä riittää. Tonavan mutka on ehkä jäänyt käymättä aikaisemmin koska "ainahan sinne helposti pääsee, kun se on niin lähellä Budapestia". Nyt sitten matkasimme Tonavan länsipuolen rantaa Rékan kyydissä Szentendreen, Visegrádiin ja Esztergomiin.

Visegrádin linnan raunioilta näkyy kauas.
Visegrádin linna, sen rauniot ja sijainti, on hieno nähtävyys, voi vain kuvitella miten ja miksi linna rakennettiin noin huikealle paikalle 1300 luvulla.

Esztergomissa syötiin hyvin, koko pannullinen hyvää "Csülök Csárdan" ruokaan meni helposti nälkäiseen suuhun, siis koko pannullinen yhteen suuhun!! Hevoskyyti jäi ajamatta Szentendressä, vaikka se niin mukavalta näytti.

4 kommenttia:

 1. Kiitos postauksestasi Pikolini! Toi mieleen viime reissuni Unkariin. Tutut maisemat kuvissasi. Tosin ruuasta muistan vain tulisen keiton ja siihen lisättävät paprikapalaset. Huh-huh. Ei auttanut vesi, leipää piti mättää päälle. Kivat muistot silti. Ja uudelleen haluaisen sinne, tietenkin.

  VastaaPoista
 2. Hyvä juttu, kuvineen kaikkinee! Muuten tässä totean, että ainut paikka minne olen vasiten laivalla, pitkin Tonavaa lipunut on toi Visegradin mutka! Pikkubussilla menin puoleen väliin ja sitten linnaan olisi pitännyt kävellä!? Eihän se mitään ylösmeno, mutta alastulo nivelrikkosolla polvilla ei olisi onnistunut, jätin väliin. Eikö muuten ruokakaan mulla ollut noin herkullist...tästäkin huolimatta...;D

  VastaaPoista
 3. anja ja Maikku: Tonavan mutkan reissu oli hieno, varsinkin kun oli upea ystävä opas kuskaamassa. Maisemaa, historiaa ja makuja riitti niin, että sulattelua riitti pitkäksi aikaa. Oli siinä kipuamista melko tervejalkaisellekin, onneksi ei pidetty kiirettä.

  VastaaPoista
 4. Tarkistan ton toisen blogisi Kuva-Taide-Elämää aina samalla reisulla...totesin, jopas ol kiva kun kerrakin laitoit kuvia joissa olette yhdessä ja samassa kuvassa, sen reissukaverisi kaa...hih...korjasin vähän pokiani...höh!!! Muuten ihan pulskia puita oli Antero löytänny sieltä ulkomailta...;) En tohtinnut tätä kommentia sinne laittaa, ku on sellaista virallisempaa ja asiallisempaa puolta se jos vaikka kolleekat käy siellä ja lukevat....;)

  VastaaPoista