perjantai 31. elokuuta 2012

Kotini työtiloja - keittiö ja toimisto.

Esittelyssä on pienen kodin pieni keittiö. Esittelen omaani nyt, kun pikkusisko esitteli jo omansa. Maikun blogissa näkyy yhteisen lapsuudenkotimme muistoja, kuten se kaappi, minkä kaverina olivat nämä tässä kuvassa olevat keittiön pöytä ja tuolit. Maikun keittiöön voi mennä tässä linkissä:  Tervetuloa kyökin puolelle.

Pienen kodin pieni keittiö. Ikkuna on länteen,  vastapäisen talon ikkunoista heijastuu aamuaurinko ja iltapäivästä alkaen se oikea. Luonnonvaloa riittää.

Toimiva on tuo keittiöni, mutta ahdas, varsinkin jos siellä useampi yrittäisi touhuta saman aikaisesti. Kaapit ovat täysiä, tarpeellista tai turhaa. Hella, pieni pakastin (mikrouunin alla), jää- kylmäkaappi yhdistelmä (kuvan oikessa reunassa näkyy vähän) ja kahdella jalalla liikkuva astianpesukone, ovat ne koko koneistus.

Vesipiste, tiskipöytä ja kaapistoa jää kuvassa oikean reunan ulkopuolelle. Työtason alla on paikka -tiskikoneella, sähköiselle. Se on hyvä paikka emännänjatkeelle - keittiötikkaille, parempi kuin sille kävelevälle tiskikoneella. Tiilaa on myös roskien lajitteluun tarkoitetuille eri roskiksille. Energia-, pahvi/kartonki-, bio-, paperi- ja muu kuivajäte kerätään taloyhtiössä erikseen. Lasi-, metalli- ja ongelmajätteen keräyspaikka on ostarilla. Lasin ja metellin sekä patterit vien sinne kauppareissulla, kärryssä kulkevat kevyesti - vähänhän niitä kertyy kun harkitseen minkälaisia valmispakkauksia ostelee.


Perintökaluja roikkuu seinällä tuolla ikkunan vieressä, mikron luona. Siellä on varpuvispilä, sepän takomat sokerisakset ym. Toimiston kuvan kirjahyllyssä näkyy vanha keittiövaaka, kun ei keittiössä ole sille arvoistaan paikkaa.

Vanhat lasipurkit ja pullot on sitten mikä missäkin - ikkunalla, kaapissa tai maljakkona kukille tai asetelmille. Maikku niitä asetelmia on tehnyt täälläkin, yksi muuten näkyy tuossa toimiston kuvassa ja oikealla viereisessä kuvassa. Purkin alla on vanha liina ja taustalla näkyy se keittiövaaka.Toimisto on olohuoneen nurkkauksessa. Kuvasin toimistoa keittiön pöydän vieressä seisten, tämä on siis näkymä suoraan keittiöstä olohuoneeseen.
Siinä verhojen takana on suuri parveke. Ahdas on toimisto mutta hyvin toimiva, tietokoneet (välillä käytän kahta yhtäaikaa) aina valmiina työhön - sukututkimukseen ja muuhun mukavaan.

Ompeluhuone on makkarin puolella, nykyisin hyvin vähän käytössä - mutta aina valmiina pienen järjestelyn jälkeen.  Saumuri on hyllyssä suojapussissa, ompelukone kaapissa piilossa ja se vanha perintö Singer toimii koristeena ja yöpöytänä.

5 kommenttia:

 1. Aika tehokkaasti on asuntosi neliöt käytetty, Pikoliini!<3

  Oikein hyvää viikonloppua sinulle, Maikun isosisko.<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua sinullekin, Aili-mummo.

   Tehoneliöitä on joskus vähän hankala siivota, vaikka likakin on yleensä vain helposti liikkuvaa pölyä. Järkevällä järjestelyllä olen kaikki tarpeelliset "toimitilat" saanut paikoilleen.

   Poista
 2. Hyvä kun laitoit työtilat esille, vissiin vähän retro style sullakin, mutta omiin tarpeisiin eritäin toimiva....;D

  Olen muuten aina ihmetellyt kun sun keittiön tilat on pienet ja parveke sekä kylppärin isot. Arkkitehillä on ollut omat intressit mielessä ja niihän se kait kuuluukin....;/

  Vähän jännittää, että lähteekö tää kommentti liikeelle, kun noi robotin teksit ovat olleet mulle niiiiiiiin vaikeet, ettei toimi hajataitoisen ja lukihäiriöisen silimille....;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .....olen iloinen kuin peipponen, lähti kerta näpäytyksellä, hyvä ja nyt yritän omasta blogistani sen ihmekoukerot poistaa.....;D

   Poista
  2. Tämä pytinki on rakennettu semmoseen aikaan (1980-luvulla) kun valitettiin jo liian pienistä kylppäreistä. Näihin ei ole tehty ammetta , tehtiin suihku, sekä tilaa pesukoneelle.

   Ne robottikoukerot ei ole haitannu minua, kun kaihi on jo leikattu molemmista silmistä - hyvin oon nähny ja hahmottanu koukerot.

   Poista