maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kun Caronia kohtasi Titanicin.


Matkalla New Yorkista Eurooppaan tasan 100 vuotta sitten.

Kun laivat - S.S. Caronia ja R.M.S. Titanic -  kohtasivat Atlantin valtamerellä sata vuotta sitten, Caronialla matkusti Nurmisen perhe, kuvassa isoäiti Alexandra, veljekset Armas ja Edvin.

The New York Times kirjoitti pienen uutisen laivojen kohtaamisesta. Caronia tuli Titanicia vastaan ja varoitti sitä jäävuorista, kun Titanic olisi tarvinnut apua, oli Caronia jo 700 mailin päässä onnettomuuspaikasta.

titanic - caronia

Caronia nimisiä laivoja näyttää olevan useita, eikä niitä pidä sekoittaa keskenään.  R.M.S. Caronia II se "Green Goddes" on miljonäärien risteilyalus, niinkuin internetissä sitä mainostetaan.

 Titanicin ja Caronian kohtaamisesta kirjoitin jo lokakuussa 2010. En muista kuinka kauan jouduin etsimään varmistusta oikean laivan, oikeaan matkustajatietoon, S.S. Caronian matkastajaluetteloon. Löysin sen ja saatoin todeta omin silmin, että isovanhempani lapsineen matkustivat New Yorkista Liverpooliin Cunard Linesin Caronialla saapuen perille tasan satavuotta sitten 18.4.1912.
Sitä samaa listaa etsin nyt uudelleen, löysin vain maksullista tietoa. Mitenkähän ja millä loppumatka Suomeen taittui ja minne he asettuivat asumaan -
mukava harrastus tuo sukututkimus.

Armas ja Edvin jo Suomessa - Kouvolassa,
100 vuotta sitten.

2 kommenttia:

  1. Sukutiedot ovat arvokkaita.<333

    Leppoisaa sunnuntaita, Pikoliini.<333

    VastaaPoista
  2. Sukutietojen parissa aika menee sukkelaan, eikä se koskaan ole hukattua tai turhaan kulutettua.

    VastaaPoista